Telescop Lunt Engeneering 152mm ED APO

pagina anterioara

Refractorul Lunt Engeneering 1522 ED APO a fost conceput de APM si a introdus un nou standard in segmentul refractoarelor de 6" accesibile. Acesta ofera o calitate optica si mecanica excelenta la un pret surprinzator de accesibil.

Telescopul de 152mm  APO contine un dublet ce utilizeaza sticla ED, echivalenta cu FPL-51. Celalalt element este realizat din sticla cu Lanthanum pentru a creste performanta optica.

Avand o distanta focala generoasa de 1200mm, Lunt Engeneering 152mm APO poate acoperi o gama larga de observatii astronomice. De la observarea stelelor duble pana la observatii planetare de inalt contrast, acest telescop ii introduce pe amatorii astronomi in  lumea imaginilor uimitoare produse de un refractor de inalta calitate.

Telescopul este dotat cu toate accesoriile necesare pentru observatii. In interiorul unei genti de transport din aluminiu veti gasi un nou focalizator de 2.5", inele cu maner pentru transport, o bara in coada de randunica in stil Losmandy, o oglinda diagonala 2"si un suport de montare pentru luneta cautatoare. Tot ce trebuie sa adaugati sunt un ocular, o luneta cautatoare si o montura solida.

Focalizatorul 2.5"este cu cremaliera, cu focalizare fina 1:10. Ramane rigid chiar sub incarcaturi grele, fiind excelent pentru astrofotografie. Adaptoarele pentru oculare de 1.25" si 2" detin un nou tip de inel de montare ce aduce imbunatattiri considerabile in cazul montarii cu inele de compresie.

Optional puteti achizitiona un focalizator Feather Touch de la Starlight Instruments. Alte accesorii pe care le puteti lua in considerare sunt: un corector de planeitate 2.5" sau un reducator de focala ce aduce distanta focala la 900mm si raportul focal la f/5,9.

 

 

 

Pret cu TVA: 19150 RON

Disponibilitate: la comanda

 

 

 

 

 

click pentru imagine mai mare

 

Specificatii

Tip: Dublet ED Apocromatic

Obiectiv: Dublet ED Apocromatic cu urmatoarea configuratie: Chengdu CDGM FK61 + Lanthanum H-LAF53

Culoare tub: alb cu dungi nege

Materialul din care este construit tubul: Aluminiu

Apertura optica: 152mm (neobstructionata)

Raport focal: f/7,9

Distanta focala: 1200mm

Back Focus: 180mm

Focalizator: 2.5" cu cremaliera cu focalizare fina 1:10

Adaptor oculare: 2"si 1.25"

Lungimea tubului cu parasolarul extins: 1220mm

Lungimea tubului in timpul transportului: 1020mm

Diametrul capacului: 186mm

Oglinda diagonala: 2"dielectrica

Greutatea tubului: 10.7kg cu inelele si bara montate, 8.4kg fara accesorii

Greutate totala: 25.4kg

 

Pachetul include:

-Tubul optic

- Inele de montare, cu manere

- Focalizator 2.5"

- Bara in coada de randunica Losmandy 3"

- Oglinda diagonala 2"

- Geanta de transport din aluminiu


 

 

inapoi la pagina anterioara