Montura AZ 3000 HPS 10 Micron

pagina anterioara

Montura AZ 3000 HPS altazimutala cu tehnologie HPS - encodere absolute si motoare de inalta performanta

Capacitate de incarcare: 100kg

Important: TOATE monturile 10 MICRON trebuie folosite DOAR cu surse de alimentare aprobate de catre producator/distribuitor. Orice deteriorare datorata utilzarii impreuna cu surse de alimentare neaprobate duce la pierderea garantiei

Tehnologia HPS. Denumirea de HPS se traduce prin High Precision and Speed - inalta precizie si viteza si reprezinta esenta noilor monturi HPS. Viteza mare, datorita sistemului electronic excelent si motoarelor AC servo. Inalta precizie, datorita encoderelor optice absolute instalate pe ambele axe.

Tehnologia a fost deja folosita la observatoarele profesionale unde pretul ridicat si complexitatea nu reprezinta probleme. Masurarea directa a unghiurilor de rotatie ale axelor permite compensarea unei mari parti din erorile mecanice si backslash. In ultimii ani aceasta tehnologie a inceput sa se regaseasca si la instrumentele dedicate amatorilor sub forma tehnologiei de antrenare directa a axelor monturii (direct drive). Dar aceasta tehnologie are si puncte slabe: axe mai putin rezistente la factori externi cum ar fi dezechilibrari si vant si consumuri mari de energie (care in cazul utilizarii mobile, pe baterii a monturilor este un dezavantaj). Din acest motiv, 10 Micron continua sa foloseasca traditionalul mod de transmisie prin roti dintate si melci impreuna cu cea de masurare permanenta a pozitiei axelor prin intermediul encoderelor absolute.

 

Mai multe informatii:

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

 

 

 

inapoi la pagina anterioara