Cupole pentru observatoare astronomice

Cupole pentru observatoare astronomice Baader Planetarium

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Baader Planetarium este considerata printre cele mai vechi si cea mai mare companie producatoare de cupole pentru observatoare astronomice de amatori si mai ales profesionale. Incepand din 1968 Baader Planetarium a inceput realizarea de cupole pentru planetarii de proiectie scolare si publice destinate a gazdui atat planetariul propriu, cat si planetarii opto-mecanice mari realizate de alti producatori. Cu trecerea timpului productia a fost deplasata spre realizarea de cupole pentru observatoare astronomice cu diametre standardizate de 2,1m, 2,6m, 3,2m, 4,2m si 5,3m, dar si cupole mai mari intre 8m si 12m pentru observatoarele astronomice mari. Inca de la inceput calitatea cupolelor realizate de Baader Planetarium a fost apreciata de profesionisti si acestea au fost repede implementate de catre observatoarele astronomice noi. Cupolele cu diametre mici si-au gasit proprietari in multi astronomi amatori care au cautat calitatea si siguranta oferita de aceste cupole. Astfel, in 40 de ani de productie de cupole, Baader Planetarium a reusit sa realizeze cateva sute de cupole pentru planetarii si peste 500 de cupole pentru observatoare astronomice plasate in cele mai diverse conditii climatice de pe intreg globul, de la zonele ecuatoriale, la deserturile din Africa, America de Sud si SUA, in munti, Creta, Tenerife, Argentina, Corea si multe alte locatii, inclusiv in Antarctica, universitati, scoli, institute de cercetare si astronomi amatori de pe toate continentele.

Cupolele Baader Planetarium sunt realizate din poliester ranforsat in fibra de sticla, cu arce de rezistenta, cu pereti simpli la cupolele mici sau tip sandwich la cele mari care protejeaza perfect telescoapele montate la interior impotriva vantului, apei, caldurii solare si condensului. Spre deosebire de alti producatori, cupolele Baader sunt singurele modele de serie pe care le cunoastem garantate sa reziste la rafale de vant pana la 250km/h constant. De asemenea, materialele utilizate in constructia cupolei si designul mecanic al acesteia asigura o protectie perfecta impotriva curentilor de aer interni (nu exista curenti de aer in cupola, precum in alte cupole comerciale),  izolatia termica este excelenta incat aerul din cupola nu se incalzeste sub actiunea radiatiei solare si nu exista curenti de convectie care distorsioneaza imaginile. Izolarile impotriva apei si prafului sunt perfecte, cupola fiind garantata sa nu aiba nevoie de mici "imbunatatiri" pe o perioada de cel putin 10 ani (nu este nevoie de revopsiri si izolari cu silicon anuale ale cupolei, nu trebuie inlocuite rotile de rotatie precum la multe alte cupole comerciale). Toate partile mecanice si electronice sunt protejate impotriva coroziunii. Toate elementele in miscare a cupolei si toate imbinarile sunt protejate impotriva umezelii, prafului, vantului. Miscarea cupolei pe baza cilindrica este perfecta: fina, fara zgomot, fara hopuri, fara sa alunece in gol rotile, iar peretii nu se curbeaza sub greutatea cupolei sau la presiuni mecanice precum se intampla la multe cupole de origine americana si europeana. Pe scurt, cupolele realizate de Baader Planetarium pot fi considerate cupolele perfecte, fapt apreciat si atestat de toti cumparatorii.

Cupolele de 2,1m pot fi montate de catre unii utilizatori cu abilitati tehnice; cupolele de 2,6m si mai mari pot fi montate doar de catre personal specializat. Firma noastra este singura care asigura instalarea cupolelor si observatoarelor Baader Planetarium in Romania. Costurile instalarii ajung la 10-15% din valoarea cupolei si vor fi comunicate separat.

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Diam. in metri

 

Cu motor azimutal electric (de la 4m, cu doua motoare)

Fara motor electric

La cerere: Inel de rotatie (Inel de perete din otel, de la  3.2m)

Adaptor pentru acoperis plat (De la 3.2m include inelul pentru baza)

Baza cilindrica din fibra de sticla, cu usa (de la 3.2m include inel de rotatie)

2.1 Nu Da Da Da Da
2.6 Da Da Nu Da Da
3.2 Da Da Da Da Da
4.2 Da Nu Da Da Da
5.3 Da Nu Da Da Da

Fiecare cupola realizata este unica si poate fi adaptata si dotata conform cerintelor utilizatorului. Cupolele nu sunt bunuri de larg consum precum, de exemplu, autoturismele sau alte aparaturi electronice. In plus, aceste cupole au o durata de viata de zeci de ani. De aceea, pentru detalii privind preturile si achizitionarea uneia va rugam sa ne contactati direct. Vom alege impreuna cu dvs. o cupola care sa raspunda cerintelor dvs. si mediului in care va fi utilizata si va vom instrui in operarea ei odata instalata. Nu veti gasi in Europa o companie care a realizat si instalat mai multe observatoare astronomice decat Baader Planetarium!

 Acum si cupole de planetariu si planetarii complete digitale si optomecanice!

Planetarii digitale si optomecanica STARMAX

Detalii pe pagina dedicata: Cupole si planetarii

Mai jos puteti accesa pagini cu imagini cu cupolele Baader instalate organizate in functie de diametrul acestora:

Cupole AllSky

 

Cupole 2,1m

 

Cupole 2,6m

 

Cupole 3,2m

 

Cupole 4m

 

Cupole 5,3m

 

Cupole mari (8m, 10m)

 

Galerie de imagini - altele

 

inapoi la pagina principala