Refractoare (lunete) apocromate Equinox

Sky-Watcher

 

Refractoarele Equinox sunt refractoare apocromate ce prezinta aceeasi optica excelenta a refractoarelor din seria PRO, dar gazduita intr-un tub de aluminiu construit la standarde de calitate foarte inalte si cu elemente mecanice noi.

Sticla folosita in constructia obiectivelor - ED FPL 53 cu fluorit asigura absenta aberatiei cromatice si un contrast foarte mare.

Parasolarul este retractabil, iar capacul de protectie este din aluminiu.

Tubul optic al refractorului Equinox 80 prezinta un suport in forma de L ce permite montarea acestuia pe orice trepied fotografic capabil sa sustina greutatea refractorului, dar si pe o montura ecuatoriala sau alt-azimutala. Tubul optic al refractoarelor Equinox 100 si Equinox 120 se fixeaza pe montura prin intermediul colierelor de prindere.

Refractoarele sunt oferite cu geanta de aluminiu ce asigura protectia acestora in timpul transportului.

Focalizatorul este de tip Crayford cu doua viteze pentru a oferi o focalizare foarte fina, utila mai ales in astrofotografie. Acesta poate fi ajustat atat pentru finetea cursei (mecanismul de tensionare a frictiunii), si poate fi rotit sub orice unghi pentru o incadrare mai buna a obiectelor si un confort sporit al utilizatorului. Diametrul focalizatorului este de 2", cu adaptor de 1,25". Mecanismul de fixare al ocularelor este de tipul inelelor de compresie ce permit o priza mai sigura fara ca tubul metalic al ocularelor sa se zgarie. De asemenea focalizatorul prezinta o scala gradata utila in focalizarea rapida si precisa in cazul astrofotografiei.

Aplicatiile refractoarelor apocromate Equinox sunt atat in domeniul astronomiei observationale si al astrofotografiei, cat si in cel al observatiilor vizuale terestre pe timp de zi si in fotografie terestra.

Equinox 80

 

 

Equinox 100

 

 

Equinox 120

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina principala