Filtru de contrast - Baader Planetarium

pagina anterioara

Filtrul de contrast - Contrast-Booster - produs de Baader Planetarium este mai mult decat un filtru minus violet. Bazat pe filtrul Moon&SkyGlow (Neodymium), filtrul Contrast-Booster creste contrastul si reduce stralucirea cerului la cel mai inalt nivel posibil. Pe langa cresterea contrastului planetar si lunar, filtrul este proiectat sa elimine total lumina albastra defocalizata prezenta in refractoarele acromate. Contrastele subtile si culorile sunt imbunatatite, filtrul reveland intreaga rezolutie de care e capabil instrumentul.

click pentru imagine mai mare

Filtrul Contrast-Booster este alcatuit dintr-o combinatie de sticla Neodymium cu 23 de straturi dielectrice pe o parte ce blocheaza lungimile de unda lungi si 7 straturi antireflex ultra-low pe cealalta parte. Datorita filtrarii agresive a lungimilor de unda albastre, filtrul produce o usoara tenta galbuie. Straturile speciale permit o transmisie de lumina de peste 95% in zonele cheie ale spectrului vizual, inclusiv H-Alpha. Aceasta are ca rezultat un filtru ce retine culorile si contrastele de culoare in cazul obiectelor dificile precum Jupiter, fara sa intunece excesiv imaginea. Benzile de furtuni pastreaza tonurile rosii, dar acum apar mai contrastante. Marea Pata Rosie este mai usor vizibila. Planetele si peisajul lunar sunt incadrate de un cer negru. In privinta planetei Marte performantele filtrului sunt usor vizibile, fiind unul dintre cele mai bune pentru acest obiect. Iar filtrul Contrast-Booster este aproape obligatoriu pentru observatii la Soare, obligatoriu impreuna cu filtrul AstroSolar. Impreuna cu filtrul UV/IR-cut, filtrul Contrast-Booster este ideal pentru fotografie digitala. Filtrul Contrast-Booster nu filtreaza si lungimile de unda IR, de aceea este nevoie de filtrul UV/IR-cut. Suprafetele optice cu o calitate de lambda/4 asigura claritate si contrast imaginii, fara a introduce aberatii.

Spectrul luminii transmise

Curba de transmisie

 

Pentru mai multe detalii despre filtrul de contrast Baader puteti descarca aceasta brosura de prezentare (in engleza, necesita Acrobat Reader pentru deschidere).

 

Model

Filtru Contrast-Booster Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi
 

Filtrul Contrast Booster  poate fi folosit cu succes si in domeniul microscopiei. Asezati filtrul pe iluminatorul aflat pe baza microscopului pentru a obtine imagini cu un contrast crescut. Pentru mai multe detalii puteti descarca o brosura informativa despre utilizarea filtrelor Baader impreuna cu un microscop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara