Filtru fringe-killer - Baader Planetarium

pagina anterioara

Filtrul fringe-killer produs de Baader Planetarium minimizeaza haloul de culoare albastra specific refractoarelor acromate, in mod asemanator cu un filtru minus-violet, insa retinand un echilibru al culorilor foarte placut. Acest lucru este posibil datorita folosirii unei tehnologii de aplicare a straturilor DWDM asistata de plasma ce permite depunerea a aproape 100 de straturi dielectrice (50 pe fiecare parte) pe un substrat planoptic fara a deforma forma acestuia. Filtrul permite unui refractor acromat sa performeze in parametrii sai teoretici, limitele teoretice de marire fiind posibil de atins fara distorsionarea imaginii. Performanta acestui filtru este comparabila cu cea a sistemelor dedicate de corectie cromatica ce valoareaza cu pana la de 20 de ori mai mult.

click pentru imagine mai mare

Filtrul fringe-killer ofera cea mai luminoasa imagine dintre toate dispozitivele corectoare existente astfel ca poate fi folosit si in refractoarele acromate mici fara o reducere vizibila de luminozitate a obiectelor. Eficienta transmisiei de lumina in lungimile de unda 486-656nm (practic spectrul de lumina colorata important in astronomie) este de 95%. Filtrul blocheaza lumina violeta si rosie cu lungimi de unda peste 656nm. Lungimile de unda violet (sub 450nm) sunt blocate aproape complet. Lumina albastra (450nm-480nm) este atenuata cu 50%. De asemenea, filtrul fringe-killer incorporeaza si un filtru infrarosu, lungimile de unda intre 656nm si 1150nm fiind blocate, astfel ca filtrul poate fi folosit si pentru fotografie cu camere ccd sau webcam-uri.

Datorita faptului ca suprafata filtrului este planoptica, acesta nu distorsiuneaza imaginile si poate fi folosit impreuna cu alte filtre produse de Baader atat pentru observatii vizuale, cat si pentru astrofotografie. Impreuna cu un filtru rosu RG-610 filtrul, filtrul fringe-killer produce un filtru H-Alfa cu o banda spectrala ingusta de numai 70nm si o transmisie de lumina de 95% util pentru observarea nebuloaselor de emisie. Filtrul fringe-killer combinat cu filtrul Neodymium Moon&SkyGlow produce un contrast excelent la planete si Luna.

Spectrul luminii transmise

Pentru mai multe detalii puteti descarca brosura de prezentare (in engleza, necesita Acrobat Reader pentru a putea fi vizualizat fisierul)

 

Model

Filtru Fringe-Killer Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi
 

Filtrul Finge Killer poate fi folosit cu succes si in domeniul microscopiei. Asezati filtrul pe iluminatorul aflat pe baza microscopului pentru a obtine imagini cu un contrast crescut. Pentru mai multe detalii puteti descarca o brosura informativa despre utilizarea filtrelor Baader impreuna cu un microscop.

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara