Montura 3600GTO "el Capitan" - Astro-Physics

pagina anterioara

click pentru o imagine mai mare

Montura 3600GTO - el Capitan este cea mai solida platforma pentru instrumente mari precum CDK17", CDK 20", CDK 28" sau RC20"-24". De asemenea, utilizarea mai multor telescoape mai mici in paralel pe aceasta montura este posibila.

Montura 3600GTO este punctul culminant a peste 30 de ani de experienta in proiectarea si constructia de monturi ecuatoriale la Astro-Physics. Montura este oferita in doua variante: varianta 3600GTO este versiunea standard, iar varianta 3600GTOPE include un sistem suplimentar de encodere de precizie. Ambele versiuni ale monturii au urmatoarele caracteristici:

Design modular, robust, mare, bazat pe aceleasi principii ca si monturile mai mici ce au rezistat utilizarii in toate conditiile de mediu, inclusiv medii dure precum Antarctica

Miscare extrem de fina si precisa, cu ajutorul a doua motoare servo, proiectata pentru astrofotografie

●Abilitatea de a sustine instrumente mari si grele

●Mecanica simpla face ca ajustarile sa fie simplu si precis de realizat

●Posibilitatea de control a monturii prin calculator folosind programe de planetariu populare sau PulseGuide

●Optional se poate adauga sistemul de switch-uri limitatoare pentru o mai mare siguranta in operarea monturii la distanta

●Sistemul optional de instalare a telescopului pe montura se bazeaza pe o bara de montare solida ce poate fi blocata pe montura

Caracteristici

Roti zimtate RA si DEC 330mm, 256 dinti din aluminiu
Melc Brass, 35,8mm diametrul
Diametrul axelor 120mm diametru, cu un orificiu intern de 102mm
Rulmentii axelor 180mm diametru
Gama latitudine 15-70.
Reglare azimutala cca. 14
Motoare 2 motoare DC servo pe fiecare axa
Montarea telescopului capatul axei declinatiei are 10 gauri cu filet 3/8-16 pe un cerc cu diametrul de 12"
Diametrul bazei 29,16cm
Greutate 93kg. Axa DEC 38kg. Axa RA 55kg. Bara pentru contragreutati 19kg
Capacitate 140kg telescop plus accesorii, in functie de lungimea telescopului

Software furnizat

Include CD cu PemPro si PulseGuide
Trepiedul sau stalpul nu este inclus Pentru utilizare mai este necesar un trepied sau un stalp fix pe care sa fie instalata montura. Pot fi utilizate: un stalp metalic fix pentru observator Baader Planetarium sau trepiedul ATS special.
Garantie 2 ani
Alte detalii de instalare Pentru detalii asupra accesoriilor necesare pentru instalarea monturii pe trepied/stalp va rugam sa ne contactati.

Performante

Elementul central al monturii este un mecanism de precizie. Folosind tehnici CNC de fabricare componentele sunt realizate la un inalt nivel de precizie, rezultand astfel o constructie soida si precisa in toate aspectele. Montura este realizata din aluminiu si otel prelucrat CNC. Unghiurile critice sunt realizate extrem de precis pentru ca montura sa fie perfect ortogonala, ceea ce in utilizarea ei produce o precizie de orientare de sub 1 arcmin. Fiecare montura este testata individual pentru a ajunge sau a depasi toleranta maxima a erorii periodice de 5 arcsec. (+/- 2,5 arcsec.). Melcul este realizat incat sa aiba un filet helic, curat si precis pentru a reduce erorile periodice. Curba erorii periodice este lina, cu hopuri mici.

Corectiile erorilor periodice (PEC) pentru fiecare montura sunt optimizate prin multiple testari, rezultatul constituindu-l excelente performante. Eroarea de 5 arcsec. (+/-2,5 arcsec) este eroarea inerenta a axei RA a monturii fara utilizarea rutinei de reducerea software a erorilor periodice. In procesul testarii individuale a monturii, folosind programul PemPro este generata o curba PE unica ce este programata in fiecare montura. Activand optiunea de reducerea a erorilor periodice din telecomanda veti reducuce simtitor eroarea nativa obtinand astfel o acuratete sporita a urmaririi. PemPro este un program puternic de masurare a erorilor periodice si de reducere a lor, facilitate utila in special pentru fotografia de lunga durata. Cu timpul, pe masura ce mecanismul intern se uzeaza va fi necesara remasurarea si reprogramarea telecomenzii cu noile valori.

Montura este dotata cu doua motoare DC servo elvetiene pentru fiecare axa Motoarele DC servo elvetiene sunt controlate de un microprocesor cu o acuratete de 0,05 arcsec/pas. Urmarirea este foarte fina, semnificativ mai lina decat orice alt motor pas cu pas sau servo. Sistemul poate fi controlat cu acuratete pana la o gama de viteze de 4800:1, ceea ce permite o urmarire siderala de la 0,25X pentru ghidaj la 720X pentru pozitionare (3 grade pe secunda). Motoarele consuma 1A in timpul urmaririi si 3-5A in timpul pozitionarii si pot fi alimentate de la o sursa de curent continuu 12V.

Cutia de control GTOCP3 contine toata electronica necesara pentru a controla cele 2 motoare si softul pentru navigare cereasca. Telecomanda GTO este un mic calculator ce functioneaza ca un centru de comunicare pentru operarea monturii. Interfata este intuitiva si bogata in functii, iar firmware-ul poate fi updatat prin PC.

Versatilitate

Montura poate urmari peste meridian daca telescopul nu loveste stalpul sau trepiedul. Aceasta caracteristica permite utilizatorului realizarea de fotografii spre zenit fara a fi nevoit sa intrupa expunerea pentru a face o trecere peste meridian a monturii.

●Axele se pot roti 3600, ceea ce permite ca montura sa fie instalata pe un stalp astrografic pentru a elimina eventualele restrictii de miscare.

●Toate cablurile accesoriilor ce vor fi montate pe telescop pot fi rutate prin montura pentru a evita incalcirea sau ruperea lor accidentala.

●Componentele sunt modulare si usor de intretinut. Toate componentele electronice pot fi usor demontate. Axele RA si DEC se pot separa pentru o manipulare mai usoara. Designul mecanic al monturii este simplu si permite realizarea ajustari precise foarte simplu.

●Adaptorul pentru stalp este inclus in designul monturii, iar sistemul de ajustare a azimutului este localizat sub montura. Ajustarea altitudinii se face prin intermediul unui mecanism cu roata.

Alinierea polara este deosebit de usoara folosind mecanismele precise de ajustare pe altitudine si azimuth. Odata aliniata montura se blocheaza in pozitia respectiva fara devieri de aliniere si isi poate pastra pozitia pe perioade indelungate. Montura poate fi aliniata folosind optiunea "Polar Alignment Wizard" din programul PemPro, putandu-se astfel obtine o aliniere polara perfecta.

Datorita telecomenzii un computer extern nu este necesar. Telecomanda este un calculator mic cu toate functiile si bazele de date necesare pentru observarea cerului. Ecranul fluorescent poate fi utilizat pana la temperaturi de -400C (imposibil de utilizat un PC sau PDA la aceste temperaturi). Firmware-ul telecomenzii poate fi updatat gratuit de catre utilizator pe masura ce sunt publicate noi versiuni.

Montura poate fi conectata si controlata printr-un calculator. Toate functiile motoarelor servo pot fi controlate printr-un PC sau laptop folosind programe populare de planetarium sau PulseGuide.

●Protocolul pentru GTOCP3 este disponibil gratuit pentru cei care vor sa dezvolte propriul software de control al monturii.

Pret si disponibilitate

Pret cu TVA: la cerere

Disponibilitate: la comanda

Livrare: in functie de situatia stocului, intre 2 luni si 36 luni

 

inapoi la pagina anterioara