Camera CCD Atik 4120EX

pagina anterioara

Noua camera Atik 4120EX are cea mai  mare rezolutie nu doar din seria 4, ci din intreaga gama de camere Atik. Beneficiind de tehnologia Sony EXview HAD CCD II, aceasta camera are o eficienta cuantica remarcabila, zgomot scazut si un management termal excelent. Acest model este ideal pentru sistemele Hyperstar, pentru realizarea de fotografie rapida cu f/2 sau pentru refractoare cu focala scurta sau astrografe  pentru imagini de camp larg.

Rezolutia mare se reflecta in calitatea printurilor A3 sau mai mari, avand un impact vizual uimitor. De asemenea, ofera posibilitatea de a face zoom in diferite parti ale imaginii pentru a observa detalii noi. Atik 4120 EX este disponibila doar intr-o varianta one shot color (OSC) deoarece este singurul format in care pixelii mici ofera un avantaj in inregistrarea fidela a culorilor stelelor sau nebuloaselor.

Camerele OSC va permit sa realizati un singur cadru si sa observati culorile, fapt care ar necesita utilizarea unor filtre  si a unei roti de filtre in cazul in care ati utiliza o camera monocroma. Adaugarea unui filtru de blocare InfraRed sau a unui filtru de poluare luminoasa este tot ce trebuie sa faceti pentru a explora frumusetile universului cu Atik 4120EX. Atik 4120EX permite montarea filtrelor 1.25" pana la f/2, ajutandu-va sa mentineti costuri scazute in comparatie cu alte camere care necesita tipuri de filtre mai mari. Un alt avantaj al camerelor one shot color este usurinta cu care se proceseaza imaginile. Inregistrand culoare intr-o imagine, nu mai este nevoie sa aliniati 3 sau 4 imagini separate asa cum se intampla cand folositi filtre LRGB sau RGB.

Seria de camere Atik 4 reprezinta o dezvoltare a seriei 3, oferind si un corp de dimensiuni mici. Camerele ofera posibilitatea de a  seta temperatura, usurand astfel realizarea cadrelor negre. Consumul de 12V faciliteaza operarea camerelor in zone in care nu aveti acces direct la surse de energie. Sensibilitatea impresionanta, racirea eficienta si dimensiunile reduse fac din camerele seriei 4 Atik instrumente care pot fi folosite la cele mai noi telescoape, incluziv la sistemele HyperStar sau Fastar.

ATIK 4120EX

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi!

Caracteristici

Senzor CCD, Sony ICX834AQG
Rezolutie pe orizontala 4242 pixeli
Rezolutie pe verticala 2830 pixeli
Dimensiune pixel 3.1 microni x 3.1 microni
Conversie analog-digital (ADC) 16 bit
Zgomot citire 5e- valoare tipica
Interfata Mini USB 2.0 High Speed
Putere 12v DC 1A
Durata maxima de expunere Nelimitata
Durata minima de expunere 1/1000s
Racire Termoelectrica, cu reglare, ΔT=-25C
Backfocus 13mm
Greutate cca. 400g

Ce gasiti in cutia de livrare?

- corpul camerei cu adaptor 1.25"

- cablu USB de 3 metri

- cablu 1.8 metri pentru conectare la bricheta masinii

- CD cu drivere de instalare, program si manual de utilizare (PDF)

- Ghid rapid tiparit

- Programul Capture de control al camerei este inclus. Sunt incluse plug-in-uri ce asigura functionarea corecta cu Astroart si Maxim DL

- Un adaptor universal (110-230V) este optional.

Cerinte minime de sistem: Pentium III cu 128MB RAM, XP/Vista/Win7, unitate pentru CD si port USB 2.0.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara