Camera CMOS Atik Horizon 16 MP

pagina anterioara

ATIK Horizon este prima camera cu cip CMOS de la Atik. Ea contine un senzor cu o rezolutie de 16 megapixeli cu un zgomot de citire exceptional de scazut si viteze de citire extrem de rapide. Combinat cu fiabilitatea, designul si functionalitatea remarcabila a tehnologiei camerelor Atik, aceasta camera ofera un senzor sensibil cu un numar mare de megapixeli la un pret competitiv. Aceasta camera este o optiune formidabila daca doriti sa treceti de la un aparat foto DSLR la o camera dedicata pentru astrofotografie sau aveti deja un telescop ce ar beneficia de timpi de expuneri mai mici.

Camera pentru astrofotografie Atik Horizon CMOS

Atik Horizon are cel mai mic zgomot de citire dintre toate camerele Atik din prezent - doar 1e- la cel mai mare castig al camerei. Pixelii de 3,8um se potrivesc foarte bine cu telescoapele cu distante focale scurte si obiective foto, camera fiind adecvata astfel pentru fotografia de camp vizual larg.

Din punct de vedere mecanic Atik Horizon se bazeaza pe seria 4 de camere, cunoscute pentru fiabilitatea si adaptabilitatea lor. Cu o carcasa cilindrica de 74mm in diametru si o lungime de 130mm, camera este compatibila cu sistemele Hyperstar de la 8" in sus. Racirea cipului este posibila cu pana la 40 grade C sub temperatura ambientala, ceea ce mentine zgomotul termic sub control, in orice mediu ati realiza fotografiile.

Senzorul camerei Atik Horizn Atik Horizon

Atik Horizon este compatibila cu softul de captura si suprapunere a imaginilor Infinity ce permite obtinerea de imagini ale cerului noptii aproape in timp real. Acesta este util nu doar pentru astronomii ce prefera video-astronomia sau pentru prezentari la public, ci face ca abordarea astrofotografiei sa fie mult mai usoara pentru incepatori. Softul de procesare in timp real al imaginilor va pune pe calea cea buna rapid, minimizand procesul de invatare pe care multi astronomi amatori il gasesc foarte laborios. Cu toate acestea, functiile avansate ale programului va permit sa aveti controlul deplin al procesului de achizitie si prelucrare pe masura ce invatati mai mult tehnicile. Softul Infinity permite printre altele:

- suprapunere continua a cadrelor pe masura ce sunt achizitionate de camera

- controlul flexibil al histogramei, inclusiv functii de auto-stretch

- integrare live cu Youtube

- reluarea sesiunii interactive

- focalizare asistata si unelte de monitorizare

- salvarea imaginilor in formatele FIT, PNG, JPG si TIFF

Atik Horizon este compabitila si cu programul Artemis Capture ce ofera control deplin al procesului de captura al imaginii. De asemenea este inclus si un driver ASCOM pentru a putea folosi camera cu alte softuri de captura.

Atik Horizon beneficiaza de o memorie de imagini de 256Mb DDR3 ce permite eliminarea luminii emise de amplificatorul camerei, reducerea altor artefacte cauzate de transferul datelor pe USB2 si evitarea pierderii de cadre in timpul transferului. Aceast lucru permite folosirea camerei fara probleme atat pe USB2, cat si pe interfata mai rapida USB3.

Experienta obtinuta cu camere pentru aplicatii stiintifice critice a permis specialistilor Atik realizarea unui mediu lipsit de condens in jurul cipului camerei, astfel ca pastilele cu desicant au o durata de utilizare mai mare. S-a folosit aceeasi sticla de quartz folosita la camera Atik 383L+ pentru a inchide camera cipului pentru a preveni formarea condensului pe suprafata exterioara a sticlei in timp ce camera este racita. Acest nivel de performanta si fiabilitate inseamna ca puteti petrece mai putin timp curatand camera si mai mult timp folosind-o pentru realizarea de fotografii.

ATIK HORIZON

doua variante disponibile: cu cip monocrom sau color

Monocrom

Pret cu TVA: 8600 RON

Color

Pret cu TVA: 6700 RON

Disponibilitate: la comanda

Livrare gratuita!

Camera pentru fotografie astronomica Atik Horizon
 

click pentru imagine mai mare

Specificatii tehnice

Senzor Panasonic MN34230 4/3" CMOS
Dimensiune senzor 4/3"
Rezolutie pe orizontala 4644 pixeli
Rezolutie pe vericala 3506 pixeli
Dimensiune pixeli 3,8um x 3,8um
Conversie analog-digital (ADC) 12 biti
Zgomot citire ~ 1 e- la gain X30
Factor castig variabil intre X1 si X60
Curent negru 0.016 e-/pixel la -10 grade C
Adancime rezervor de electroni ~20000 electroni
Interfata USB 2.0 sau USB3.0
Alimentare 12V DC 2A
Timp maxim de expunere nelimitat
Timp minim de expunere 18ms
Racire Termoelectrica cu maxim ΔT=> -40 Celsius
Distanta backfocus 13,5mm +/-0,5mm
Greutate cca. 525gr
Filet in partea din fata M42X0,75 (T2)
Software compatibil cu sistemele de operare Windows 10/8/7/Vista
Garantie 2 ani

Ce este inclus in pachet: camera cu adaptor 2"; cablu USB 3.0; cablu USB 2.0; cablu de alimentare 1,8m pentru bricheta de masina; CD-ROM cu drivere, software si manual de utilizare (.pdf); ghid de start rapid (pe hartie); pastila desicant de rezerva si cheie pentru deschiderea compartimentului. Sursa de alimentare 220V/12V este optionala (nu este inclusa).

inapoi la pagina anterioara