Camera CCD Atik Infinity

pagina anterioara

Camera ccd Atik Infinity pentru video astronomie si fotografie astronomica

ATIK INFINITY este prima camera Atik dedicata video astronomiei, camera avand viteza si sensibilitatea necesare pentru aceasta tehnica. Cu ajutorul noului software inclus, camera Atik Infinity aduce spectacolul deep sky pe un ecan, in doar cateva secunde.

Infinity beneficiaza de un senzor SONY ICX825 cu tehnologie EXview HAD CCD II™ care asigura  sensibilitate si eficienta cuantica excelente, la rezolutii adecvate pentru o vizionare aproape in timp real. Dimensiunea generoasa a pixelilor - 6.45 μm - este potrivita pentru o gama larga de telescoape, in timp ce design-ul subtire, dreptunghiular, asigura o montare optima la telescoapele aflate pe o montura in furca. Toate aceastea fac din Infinity o camera care corespunde utilizarii cu o gama larga de instrumente - de la cele de incepatori, pana la instrumentele profesionale din observatoare.

Noul Software. Impreuna cu Infinity se livreaza si un sofware conceput special pentru video astronomie. Beneficiaza de o interfata simpla, intuitiva, pentru o utilizare optima, fara compromisuri in ceea ce priveste controlul camerei sau performanta. Suprapunerea continua a imaginilor inlatura zgomotul de fundal pentru ca dumneavoastra sa vedeti mai clar ceea ce conteaza, iar o histograma cu ajustari flexibile va asigura ca nu pierdeti niciun detaliu.

 

ATIK Infinity color

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi!

ATIK Infinity monocrom

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi!

Camera ccd Atik Infinity pentru transmisii live de la telescop

Optiunea de a efectua transmisii video live face usoara partajarea imaginilor, iar posibilitatea de a adauga  voce, precum si chat-ul web, creeaza o experienta interactiva autentica. Software-ul mai beneficiaza de posibilitatea de a inregistra sesiuni si de a realiza interactiv reluari, astfel incat dumneavoastra sa ramaneti in controlul deplin al afisajului atunci cand partajati sesiunile de observatii cu familia sau prietenii.

    • suprapunere de imagini live continua
    • control flexibil al histogramei (include functii auto-strech)
    • transmisie live pe YouTube
    • reluare interactiva a sesiunii
    • focus asistat si unelte de monitorizare
    • salvare fisiere FITs, PNG si JPG

Video astronomia este ideala pentru programele de popularizare a astronomiei sau atunci cand doriti sa ajungeti la un public larg care doreste sa fie educat in domeniul astronomiei. Permite obiectelor abia vizibile sa fie observate in detalii incredibile de catre toti cei interesati si mentine acel sentiment tipic privitului prin telescop, fara nevoia de a sta la coada sau de a aglomera zona din jurul unui ocular. 

Color / monocrom. Cu posibilitatea de a alege intre un senzor color si unul monocrom, Infinity ii va multumi atat pe cei care prioritizeaza obtinerea delaliilor, cat si pe cei care vor sa exploreze cerul noptii in culori, dincolo de sensibilitatea ochiului uman.

Utilizari multiple. In timp ce majoritatea camerelor de video astronomie sunt versiuni mai mari ale camerelor de ghidaj sau ale camerelor de supraveghere, Infinity se bazeaza pe o camera 16bit high-end  dezvoltata  pentru utilizarea in microscopie si in aplicatii de inspectie: camera nu face niciun compromis in ceea ce priveste capturarea la o rata mare a unor cadre de inalta calitate.

Cu toate aceastea, Infinity poate fi folosita si ca o exceptionala camera de ghidaj, avand un port ST4 pentru conectarea directa la montura. Mai mult, camera Atik Infinity este compatibila cu toate celelalte programe Atik, astfel incat o puteti utiliza si ca o camera entry-level de astrofotografie

Specificatii tehnice

Senzor CCD - Sony ICX825 EXview HAD II
Rezolutie pe orizontala 1392 pixeli
Rezolutie pe vericala 1040 pixeli
Dimensiune pixeli 6.45 microni x 6.45microni
Conversie analog-digital (ADC) 16 biti
Zgomot la citire 6e- valoare tipica
Viteza 2-3 cadre pe secunda
Interfata USB 2.0 si ST4
Alimentare 12v DC 1A
Durata maxima a expunerii 120s
Durata minima a expunerii 1/1000s
Racire pasive
Greutate cca. 340g
Garantie 2 ani

Ce gasiti in pachetul de livrare

    • camera cu adaptor 1.25"
    • programul New Infinity Video Astronomy
    • cablu USB lung de 3m
    • conector alimentare baterie de 1.8m
    • CD cu drivere, software si manual de utilizare
    • ghid rapid

Este inclus foarte laudatul software Capture pentru controlul camerei si obtinerea de date. Sunt incluse si plug-in-uri pentru folosirea cu Astroart si MaximDL.

inapoi la pagina anterioara