Luneta cautatoare Vario 10x60 - Baader Planetarium

pagina anterioara

Luneta cautatoare Vario 10x60

Obiectivul lunetei Baader Vario este destinat maririlor puternice. Design-ul optic este bazat pe faimosul obiectiv C de la Carl Zeiss si este testat pentru a produce imagini clare, cu un disc Airy curat, pana la mariri de 120X. Acest telescop cu apertura de 61mm este mult mai mult decat o luneta cautatoare. Este construita modular pentru a indeplini diferite functii: luneta cautatoare, luneta de ghidaj in astrofotografie, luneta pentru observatii terestre, luneta portabila ce poate fi luata in orice calatorie. Daca pana acum refractoarele astronomice Carl Zeiss au parut multora a fi scumpe, cu aceasta luneta Vario 10X60 oricine poate detine o implementare moderna a unui obiectiv astronomic Zeiss, cu toate upgrade-urile tehnologice actuale.

Caracteristici

Diametrul obiectivului este de 61mm diametru, cu o distanta focala de 250mm. Obiectivul este acoperit cu straturi antireflex Phantom Group, cele mai bune si mai transparente straturi antireflex existente la ora actuala, optimizate pentru indexul de dispersie al fiecarei lentile.

Inel de blocare a obiectivului (ce poate fi scos) ce permite o focalizare grosiera cu o cursa de focalizare de 12mm.

 

   

Focalizator cu cursa de 35mm si 4 suruburi pentru blocarea lui in cazul in care i se ataseaza o camera CCD

Adaptor pentru ocular 1.25" cu prindere cu inel clema si 3 suruburi pentru posibilitatea blocarii ocularului

Prisma erectoare 45 1.25" pe filet T2, accepta cuplarea pe filet T2 si orice alte accesorii Baader pe acest filet.

Ocular 25mm POLARIS I cu reticul de masurare iluminat si marcaje de 0.5mm, produce o putere de marire de 10X. Se poate folosi orice alt ocular pe formatul 1,25" pentru a obtine alte puteri de mariri.

Bara EQ in coada de randunica (demontabila) pentru conectarea la diferite monturi de telescop; cu filet 1/4"X20 pentru a putea fi montata pe orice trepied foto.

Model

Cod comanda
Luneta Vario 10x60  2957460 Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi
Luneta Vario 10x60 plus MQR-IV 2957465 Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

MQR IV - QuickRelease Multifunctional IV este un brat de montare rapida a lunetelor cautatoare cu diametru maxim de 72mm la tuburi de telescop.

Se demonteaza si se monteaza extrem de usor.

MQR IV este un accesoriu foarte solid si sigur. Este modular: poate fi descompus in  componente pe care le puteti folosi in diferite scopuri

Pentru mai multe informatii despre MQR IV, CLICK AICI

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara