Lentila Barlow 2X 1,25" Carl Zeiss Abbe -

Baader Planetarium

pagina anterioara

Ocularele Carl Zeiss Abbe sunt considerate cele mai bune oculare fabricate vreodata. In jurul anului 1995 Carl Zeiss a produs un numar limitat de lentile Barlow 2X pe formatul 1,25". Acest dublet barlow includea un sort de sticla ED de inalta calitate, cele mai bune acoperiri antireflex de la Zeiss, realizat la standardele de calitate specifice Zeiss. Astronomi specializati in observatii planetare au ajuns la concluzia ca aceasta lentila Barlow este cea mai buna fabricata vreodata. Datorita numarului mic de exemplare produse, aceste lentile Barlow sunt foarte greu de obtinut, si cel mai adesea la preturi foarte mari.

click pentru imagine mai mare

Baader Planetarium in colaborare cu Carl Zeiss a decis sa produca din nou renumita lentila Barlow. Dubletul Zeiss este gazduit intr-un tub nou, modular, bazat pe sistemul T2, ce include mecanismul de blocare cu click a ocularelor inventat de Baader ce fixeaza precis ocularele fara a zgaria tubul lor. Tubul dubletului este complet diafragmat la interior pentru a bloca orice reflexie si lumina rebela. Partea superioara a adaptorului de blocare cu click este ajustabila pe inaltime si poate fi demontata pentru a expune filetul T existent ce permite cuplarea lentilei direct la un ocular pe formatul 2" sau adaugarea altor adaptoare T2 pentru fotografie. Dubletul barlow poate fi desurubat si atasat direct la orice camera foto cu filet T (marirea rezultata fiind 2,3X in acest caz).

Lentila Barlow 2X Carl Zeiss nu deformeaza detectabil claritatea imaginii si nu reduce contrastul. Acest Barlow este parfocal la 2X, nefiind nevoie de refocalizare cand este introdus in traseul optic. Versiunea actuala (2016) a lentilei barlow Carl Zeiss 2X include cele mai bune straturi antireflex existente in prezent, optimizate atat pentru spectrul vizual, cat si pentru fotografie in infrarosu. Straturile produc o pierdere de doar 0,2% pe suprafata, ceea ce inseamna disparitia aproape totala a reflexiilor parazite pentru a produce cel mai bun contrast posibil.

Lentila Barlow 2X Carl Zeiss are performante foarte bune pana la mariri de 4X. Nu mai este nevoie sa achizitionati mai multe lentile Barlow cu mariri diferite! Marirea poate fi variata prin introducerea unor tuburi de extensie T2 intre dubletul barlow si adaptorul de blocare cu click sau prin folosirea adaptoarelor Varilock 29 sau Varilock 46 pentru a creste continuu factorul de amplificare. De exemplu, introducand un tub T2-25B de 40mm se obtine o marire de 2,6X; introducand doua tuburi se obtine 3,3X; introducand 3 tuburi se obtine 3,9X. Se pot folosi si tuburile mai scurte de 7,5mm si 15mm pentru a obtine mariri intermediare.

Barlow cu tub de extensie de 40mm, marire 2,6X

Model

Pret cu TVA Disponibilitate

Lentila Barlow 2X 1,25" Carl Zeiss Abbe

cod: 160 3321

1900 RON

in stoc

 

inapoi la pagina anterioara