Oglinda diagonala T2 BBHS

Baader

pagina anterioara

Oglinda diagonala T2 BBHS are un corp solid din metal si un filet T2 extern/intern.

Cel mai nou membru al familiei de oglinzi diagonale Baader are o carcasa metalica (intalnita si modelul Maxbright - 245 6100) si o elemente optice care beneficiaza de un substrat din argint intarit, acoperit cu straturi de protectie dielectrice. Acest strat de argint aplicat de Baaader s-a dovedit a fi superior straturilor dielectrice aplicate de alti fabricanti. Mai mult, oglinda diagonala T2 BBHS este singura oglinda de aceste dimensiuni care foloseste sticla ceramica Sitall.

Pentru mai bine de 300 de ani straturile de argint au fost folosite pentru reflectivitatea lor extrem de mare, insa argintul neprotejat era predispus la imbatranire si la pierderea stralucirii. Nu este insa si cazul straturilor de argint intarit folosite de Baader Planetarium. Combinatia de argint si sticla ceramica Sitall termo-rezistenta ofera cea mai buna experienta vizuala, fara pierdere de lumina si cu o absenta totala a oricaror neclaritati ale imaginii.

click pentru imagine mai mare

 
Oglinda diagonala T2 BBHS
cod 2456103
Pret cu TVA: 1215 RON
Disponibilitate: la comanda

 

 

Una din caracteristicile diagonalelor T2 - fie ele prisme sau oglinzi - este apertura mare si posibilitatea de a fi adaptate la orice telescop fara restrangerea aperturii realizata de tuburile adaptoare de 1,25" ce vigneteaza la utilizarea cu oculare cu distante focale lungi sau cand se utilizeaza cu un binoclu stereo. Din acest motiv toate diagonalele T2 Baader sunt disponibile si fara adaptoare. Desigur, pot fi utilizate in mod clasic folosind tubul adaptor standard T2/1,25" #14, insa se pierde o parte din apertura diagonalei. Partea dinspre telescop accepta toate adaptoarele T2 pe formatul 1,25" sau 2" si pentru toate tipurile de filete existente in mod curent (Celestron 2", Vixen, Synta, Zeiss M44, filete rusesti, Pentax/Takahashi). La partea dintre ocular se poate monta fie un inel de schimbare rapida #6 pentru utilizare cu binocluri stereo Mark V, fie un adaptor pentru oculare 1,25" cu microfocalizator (#8A), sau cel mai performant adaptor de prindere a ocularelor cu microfocalizator - adaptorul Clicklock (#8), fie orice alt adaptor T2 pentru montarea unei multitudini de camere foto sau ccd. Pentru sistemul de adaptoare T2 consultati pagina dedicata acestora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara