Prisma diagonala T2 90o Baader Planetarium

pagina anterioara

Prisma diagonala realizata de Baader Planetarium reprezinta o varianta mai ieftina a prismei Carl Zeiss. Prisma este realizata de catre Baader Planetarium la aceleasi standarde de calitate si implementata in acelasi corp metalic cu filet T2 la capete. Prisma ofera o apertura utila de 32mm, putand fi folosita astfel cu oculare care au un stop de camp de pana la 32mm diametrul (pe formatul 1,25" si 2") fara a produce vignetare la marginea campului vizual. Filetele T2 permit montarea intregii game de adaptoare si accesorii T2 existente si, in acelasi timp, asigura cuplarea prismei la orice telescop existent introducand un traseu optic minim. Prisma este acoperita multistrat cu straturi antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina. Calitatea suprafetei optice a prismei este excelenta, planeitatea fetelor si unghiurile prismei fiind de departe mult mai bune decat la majoritatea prismelor existente la ora actuala. Prisma nu deformeaza frontul de unda conform testelor realizate de utilizatori critici si pe interferometru.

Prisma T2 este disponibila in doua variante:

a) fara adaptoarele de montare la focalizator pentru a oferi posibilitatea configurarii dupa dorinte a acesteiasi (prisma se poate cupla direct la focalizatoare care au filet T2, se poate cupla direct la un binoclu pentru astronomie Maxbright pentru a asigura cel mai scurt traseu optic posibil, se pot monta adaptoare optionale precum nas T2/2" sau T2/1,25" si adaptor pentru oculare T2/1,25" Clicklock sau alte adaptoare pe formatul T2)

 

b) cu adaptor T2/1,25" cu microfocalizator pentru oculare pe formatul 1,25" si nas T2/1,25".

Una din caracteristicile diagonalelor T2 - fie ele prisme sau oglinzi - este apertura mare si posibilitatea de a fi adaptate la orice telescop fara restrangerea aperturii realizata de tuburile adaptoare de 1,25" ce vigneteaza la utilizarea cu oculare cu distante focale lungi sau cand se utilizeaza cu un binoclu stereo. Din acest motiv toate diagonalele T2 Baader sunt disponibile si fara adaptoare. Desigur, pot fi utilizate in mod clasic folosind tubul adaptor standard T2/1,25" #14, insa se pierde o parte din apertura diagonalei. Partea dinspre telescop accepta toate adaptoarele T2 pe formatul 1,25" sau 2" si pentru toate tipurile de filete existente in mod curent (Celestron 2", Vixen, Synta, Zeiss M44, filete rusesti, Pentax/Takahashi). La partea dintre ocular se poate monta fie un inel de schimbare rapida #6 pentru utilizare cu binocluri stereo Mark V, fie un adaptor pentru oculare 1,25" cu microfocalizator (#8A), sau cel mai performant adaptor de prindere a ocularelor cu microfocalizator - adaptorul Clicklock (#8), fie orice alt adaptor T2 pentru montarea unei multitudini de camere foto sau ccd. Pentru sistemul de adaptoare T2 consultati pagina dedicata acestora.

Model

 
Prisma diagonala T2/900, 32mm

cod: 2456005

 

Pret (TVA inclus): 445 RON

Disponibilitate: la comanda

Prisma diagonala T2/900, 32mm, inclusiv adaptor oculare T2/1,25" cu microfocalizator si nas 1,25"

cod 245 6005K

 

Pret (TVA inclus): 540 RON

Disponibilitate: in stoc

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara