Filtru H-Alfa banda ingusta 3.5nm - Baader Planetarium

pagina anterioara

Aceste filtre deschid lumea fotografiei la latimi de banda foarte inguste in H-alfa. Cresterea de contrast obtinuta produce imagini cu stele putin luminoase si cu mai multe detalii in cadrul nebuloaselor. Fabricarea unor filtre cu o banda atat de ingusta necesita straturi optice extrem de omogene si o inalta  precizie a lungimii de unda centrale.

click pentru imagine mai mare

Calitatea inalta a substratului si a straturilor filtrante garanteaza nealterarea contrastului si claritatii imaginii. Fiecare filtru este alcatuit din sticla slefuita planoptic la un nivel de calitate a suprafetelor de lambda/4 pe intreaga suprafata. Acest nivel de calitate confera filtrelor Baader o pozitie aparte fata de alte filtre de precizie existente. Straturile filtrante sunt aplicate in Germania cu cele mai sofisticate echipamente existente azi, asigurand o consistenta inalta in centrarea pe lungimile de unda transmise, nivel al transmisiei de lumina si blocarea celorlalte lungimi de unda. Pe langa straturile filtrante, fiecare filtru are straturi antireflex pentru a preveni aparitia de halouri. Tehnologia de depunere a straturilor (ultra-hard ion beam deposition) confera filtrelor o foarte mare rezistenta in timp, straturile nedeteriorandu-se datorita utilizarii sau curatirii.

Filtrul este disponibil cu dimensiuni de  2", 50.8mm (fara celula),  50x50mm (fara celula)  Grosimea filtrelor cu montura este de 2mm, iar a celor fara montura 3mm. Celula filtrelor are un profil mic (6mm inaltime) pentru a mentine la minim lungimea traseului optic introdus de acestea si dispune de filet de montare la un singur capat.

Multi astrofotografi folosesc pentru fotografie tricolor filtrele H-Alfa, OIII si SII in locul filtrelor LRGB. Acestea permit obtinerea de fotografii in culori false in genul celor obtinute cu telescopul spatial Hubble (precum faimosii "Stalpi ai Creatiei"). Verdele reprezinta hidrogen ionizat obtinut cu filtrul H-Alfa, rosul reprezinta sulf ionizat obtinut cu filtrul SII, iar albastrul reprezinta oxigen ionizat obtinut cu filtrul OIII.

 

Model

Filtru H-Alfa 3.5nm 1.25" Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

 

Filtru H-Alfa 3.5nm 36mm rotund
Filtru H-Alfa 3.5nm rotund, fara celula, diametru 50.4mm
Filtru H-Alfa 3.5nm patrat, fara celula, 50x50 mm

 

IMAGINI
Filtru H-Alfa 2" Filtru H-Alfa 50,8 mm fara celula
Filtru H-Alfa 50mmX50mm fara celula  

 

inapoi la pagina anterioara