Filtru H-Beta banda ingusta 8,5nm - Baader Planetarium

pagina anterioara

Filtrele CCD de banda ingusta de la Baader Planetarium sunt optimizate pentru a produce cel mai bun contrast in fotografierea obiectelor deepsky in lungimile de unda H-Alfa, H-Beta, OIII si S2, folosind cele mai scurte expuneri posibile. Latimile de banda ultra inguste au niveluri ale transmisiei de lumina foarte inalte si blocheaza complet poluarea luminoasa, precum si lungimile de unda mai mari importante.

click pentru imagine mai mare

Calitatea inalta a substratului si a straturilor filtrante garanteaza nealterarea contrastului si claritatii imaginii. Fiecare filtru este alcatuit din sticla slefuita planoptic la un nivel de calitate a suprafetelor de lambda/4 pe intreaga suprafata. Acest nivel de calitate confera filtrelor Baader o pozitie aparte fata de alte filtre de precizie existente. Straturile filtrante sunt aplicate in Germania cu cele mai sofisticate echipamente existente azi, asigurand o consistenta inalta in centrarea pe lungimile de unda transmise, nivel al transmisiei de lumina si blocarea celorlalte lungimi de unda. Pe langa straturile filtrante, fiecare filtru are straturi antireflex pentru a preveni aparitia de halouri. Tehnologia de depunere a straturilor (ultra-hard ion beam deposition) confera filtrelor o foarte mare rezistenta in timp, straturile nedeteriorandu-se datorita utilizarii sau curatirii.

Filtrele sunt disponibile sub 3 forme: in celula pe formatele 1,25" si 2", si fara celula cu diametrul de 50,8mm pentru utilizare cu camerele ccd SBIG STL.

Filtrul H-Beta de la Baader creste contrastul obiectelor deepsky ce emit in lungimea de unda H-Beta. Filtru este atat de specializat incat este util doar pentru observarea vizuala sau fotografica a cateva nebuloase care emit puternic in aceasta lungime de unda: IC434 - nebuloasa de emisie ce inconjoara nebuloasa Cap de Cal din Orion, nebuloasa California, nebuloasa Coconul, IC 405 - Nebuloasa Stea Inflacarata (Flaming Star Nebula), SH2-276 - Bucla lui Barnard, LBN 537 din Cassiopeia, PK 64+5,1 - nebuloasa planetara Steaua lui Campbell, IC1318 - complexul Gama Cigni. Latimea benzii de trecere de 8,5nm asigura un contrast maxim in fotografia cu camere ccd.curba transmisiei tipice a filtrului H-Beta 8,5nm.

Multi astrofotografi folosesc pentru fotografie tricolor filtrele H-Alfa, OIII si SII in locul filtrelor LRGB. Acestea permit obtinerea de fotografii in culori false in genul celor obtinute cu telescopul spatial Hubble (precum faimosii "Stalpi ai Creatiei"). Verdele reprezinta hidrogen ionizat obtinut cu filtrul H-Alfa, rosul reprezinta sulf ionizat obtinut cu filtrul SII, iar albastrul reprezinta oxigen ionizat obtinut cu filtrul OIII.

 

Model

Pret cu TVA Disponibilitate
Filtru H-Beta 1,25" 520 RON in stoc
Filtru H-Beta 2" 835 RON la comanda
Filtru H-Beta 50,8 mm fara celula 880 RON la comanda
Filtru H-Beta 50x50mm fara celula 1280 RON la comanda
IMAGINI
Filtru H-Beta 1,25" Filtru H-Beta 2"
Filtru H-Beta 50,8 mm fara celula Filtru H-Beta 50x50 mm fara celula

 

inapoi la pagina anterioara