Filtru Neodymium Moon&SkyGlow -

Baader Planetarium

pagina anterioara

Filtru Neodymium/IR cut (Moon&SkyGlow)

Filtrul Neodymium/IR Moon&SkyGlow reprezinta un nou mod de a aborda cresterea contrastului planetar si reducerea poluarii luminoase. Plecand de la cercetari anterioare realizate la Carl Zeiss, Baader Plantearium a dezvoltat un nou filtru ce foloseste sticla Neodymium ce filtreaza anumite lungimi de unda specifice ce se regasesc in lumina emisa de iluminatul stradal si in stralucirea cerului produsa de catre acestea si de Luna. Caracteristicile spectrale specifice Neodymiumului cresc contrastului culorilor in lungimile de unda rosie, verde si albastra. Rezultatul este un filtru ce lasa culorile naturale aproape intacte, dar cu un contrast crescut.

click pentru imagine mai mare

 

Detaliile planetare si lunare sunt imbunatatite in toate designurile de telescoape, inclusiv refractoare apocromate. Detalii precum marea pata rosie de pe Jupiter si culorile rosiatice ale benzilor, precum si cele ale suprafetei planetei Marte sunt imbunatatite semnificativ. Fundalul cerului este innegrit, iar vizibilitatea detaliilor subtile este imbunatatita. Eficienta mare a filtrului pastreaza luminozitatea imaginii, astfel ca vizibilitatea si detaliile la nivelul galaxiilor, nebuloaselor si clusterilor de stele globulari sunt imbunatatite datorita reducerii stralucirii cerului provocata de iluminatul artificial.

Calitatea superioara a filtrelor Baader Planetarium permite suprapunerea acestora fara a se produce o degradare a imaginii. Detinatorii de refractoare acromate vor gasi combinatia dintre un filtru Neodymium Moon&SkyGlow si un filtru Fringe Killer ideala pentru observatii planetare. Transmisia mare de lumina si culorile naturale ale imaginii produse fac refractoarele acromate sa performeze aproape ca si cele apocromate. O versiune de filtru ce combina cele doua filtre se regaseste sub forma filtrului Semi Apo.

Spectrul luminii transmise

Curba de transmisie

Substratul filtrului este o un amestec de sticla cu Neodymium, proiectata pentru a avea anumite caracteristici ale transmisiei de lumina si realizat doar pentru Baader Planetarium. In plus fata de caracteristicile spectrale unice, spre deosebire de filtrele fabricate de alti producatori, suprafetele filtrului Neodymium Moon & SkyGlow sunt slefuite pentru a produce cea mai buna claritate si contrast a imaginii.

Pentru detalii suplimentare privind filtrul Neodymium Moon&SkyGlow puteti consulta brosura de prezentare (in engleza, este necesar Acrobat Reader pentru a putea fi deschis fisierul).

 

Model

Filtru Neodymium/IR cut Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi
 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara