Filtru OIII CCD 8.5nm - Baader Planetarium

pagina anterioara

Filtrele CCD de banda ingusta de la Baader Planetarium sunt optimizate pentru a produce cel mai bun contrast in fotografierea obiectelor deepsky in lungimile de unda H-Alfa, H-Beta, OIII si S2, folosind cele mai scurte expuneri posibile. Latimile de banda ultra inguste au niveluri ale transmisiei de lumina foarte inalte si blocheaza complet poluarea luminoasa, precum si lungimile de unda mai mari importante.

click pentru imagine mai mare

 

Calitatea inalta a substratului si a straturilor filtrante garanteaza nealterarea contrastului si claritatii imaginii. Fiecare filtru este alcatuit din sticla slefuita planoptic la un nivel de calitate a suprafetelor de lambda/4 pe intreaga suprafata. Acest nivel de calitate confera filtrelor Baader o pozitie aparte fata de alte filtre de precizie existente. Straturile filtrante sunt aplicate in Germania cu cele mai sofisticate echipamente existente azi, asigurand o consistenta inalta in centrarea pe lungimile de unda transmise, nivel al transmisiei de lumina si blocarea celorlalte lungimi de unda. Pe langa straturile filtrante, fiecare filtru are straturi antireflex pentru a preveni aparitia de halouri. Tehnologia de depunere a straturilor (ultra-hard ion beam deposition) confera filtrelor o foarte mare rezistenta in timp, straturile nedeteriorandu-se datorita utilizarii sau curatirii.

Filtrul este disponibil cu dimensiuni de 1.25", 2", 50.8mm (fara celula),  50x50mm (fara celula) si 65X65mm (fara celula). Grosimea filtrelor cu montura este de 2mm, iar a celor fara montura 3mm. Celula filtrelor are un profil mic (6mm inaltime) pentru a mentine la minim lungimea traseului optic introdus de acestea si dispune de filet de montare la un singur capat.

Filtrul O-III pentru nebuloase de la Baader Planetarium ofera cele mai contrastante imagini ale multor nebuloase difuze si planetare. Filtrul O-III este favoritul nostru pentru majoritatea nebuloaselor, si in mod special pentru nebuloasele Valul, Laguna (M8), Lebada (M17), Inelul (M57) si nebuloasa Dumbell (M29). Cu un telescop mare se pot vedea inclusiv faimosii "Stalpi ai creatiei" din M16 (Vulturul).

Filtrul Baader O-III izoleza perfect doua linii oxigen dublu ionizate (496nm si 501nm), printr-o banda de trecere foarte ingusta (8,5nm latime, cea mai ingusta intalnita la filtrele O-III). Spre deosebire de alte filtre O-III, filtru Baader blocheaza complet lungimile de unda mai lungi si mai scurte, rezultatul fiind cel mai mare contrast ce se poate obtine intr-un filtru O-III.


Puteti consulta aici curba transmisiei tipice a filtrului O-III-CCD:

Multi astrofotografi folosesc pentru fotografie tricolor filtrele H-Alfa, OIII si SII in locul filtrelor LRGB. Acestea permit obtinerea de fotografii in culori false in genul celor obtinute cu telescopul spatial Hubble (precum faimosii "Stalpi ai Creatiei"). Verdele reprezinta hidrogen ionizat obtinut cu filtrul H-Alfa, rosul reprezinta sulf ionizat obtinut cu filtrul SII, iar albastrul reprezinta oxigen ionizat obtinut cu filtrul OIII.

Spectrograma

 

Model

Filtru OIII CCD 1,25" Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi
Filtru OIII CCD 2"
Filtru OIII CCD 50x50mm fara celula
Filtru OIII CCD 65x65mm fara celula

 

IMAGINI
Filtru OIII CCD 1,25" Filtru OIII CCD 2"
Filtru OIII CCD 50,8 mm fara celula Filtru OIII CCD 50x50mm fara celula

inapoi la pagina anterioara