Filtru polarizator - Baader Planetarium

pagina anterioara

Filtrele polarizatoare Baader sunt cele mai bune filtre de acest tip, calitatile optice ale acestora fiind in linia tuturor celorlalte filtre produse de Baader Planetarium.

click pentru imagine mai mare

Filtrul polarizator permite ajustarea gradata a luminozitatii imaginii prin rotirea ocularului la care este montat folosit fie cu o prisma Herschel (pentru observatii solare), fie cu un alt filtru polarizator. Reducerea de intensitate luminoasa este intre 3% si 40% in cazul unui filtru simplu, si pana la 80% in cazul filtrelor duble. Din acest motiv filtrul polarizator simplu sau dublu este des utilizat in observatiile la Soare, Luna si planete, putandu-se ajusta luminozitatea in functie gradual. Filtrul dublu este compus din 2 filtre polarizatoare montate intr-o celula ce se poaFiltre polarizatoare Baaderte roti. Filtrul este disponibil pe formatele 1,25" si 2".

Filtrul polarizator dublu se poate folosi in combinatie cu un filtru solar AstroSolar pentru a reduce luminozitatea Soarelui pentru observatii vizuale sau astrofotografie. In cazul prismei Herschel, lumina ce iese din aceasta este partial polarizata astfel ca este necesar doar un filtru polarizator simplu montat la ocular pentru a reduce intensitatea luminoasa a Soarelui.

Filtrul polarizator se poate folosi si in astrofotografie si fotografie terestra pentru a reduce luminozitatea anumitor obiecte stralucitoare.

Spectrul luminii transmise de filtrul polarizator dublu este prezentat in imaginea de mai jos.

 

 

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara