Filtru UHC-S - Baader Planetarium

pagina anterioara

Filtrul UHC-S de la Baader Planetarium exceleaza in producerea unui contrast mare si imagini naturale ale nebuloaselor de emisie fara o diminuare excesiva a luminozitatii si disparitia stelelor de pe fundalul cerului. Filtrul UHC-S este filtrul perfect pentru observarea nebuloaselor de emisie din zone cu cerul poluat luminos sau pentru a creste contrastul nebuloaselor din zone cu cer negru, curat.

click pentru imagine mai mare

Tehnologia avansata de depunere a straturilor filtrante permit filtrului sa atinga o transmisie de lumina impresionanta de 97% de-a lungul intregii benzi de trecere, cu blocarea totala a lungimilor de unda corespunzatoare poluarii luminoase. Acest lucru produce maxim de luminozitate si contrast posibile. Posesorii de telescoape mici intre 100mm si 250mm diametrul vor aprecia nivelul mare al transmisiei de lumina, iar posesorii de instrumente mai mari vor aprecia campurile de stele si detaliile subtile ale nebuloaselor ce sunt lasate intacte.

Filtrul UHC-S reuseste sa imbunatateasca contrastul oferit de filtrele deepsky tipice existente. Fundalul cerului este mai negru, iar contrastul nebuloaselor de emisie este imbunatatit semnificativ. Cele mai multe filtre UHC intuneca excesiv campurile de stele si fundalul cerului, imaginea nebuloaselor parand a fi artificiala si fara detalii, plasata pe un fundal lipsit de stele. Transmisia mare de lumina, scaderea brusca a transmisiei inafara segmentului de unda vizat, si latimea moderata a segmentului lungimii de unda filtrata (60nm) de catre filtrul UHC-S ofera o culoare naturala imaginilor si cresc semnificativ contrastul. Astrofotografii vor aprecia latimea de banda mai larga si transmisia lungimii de unda H-Alfa (>99%, 656nm), precum si calitatea optica foarte buna.

Filtrul UHC-S beneficiaza de precizia substratului planoptic si tehnologia avansata de depunere a straturilor filtrante DWDM asistanta de plasma. Ca si rezultat, filtrul Baader UHC-S nu degradeaza claritatea imaginii si nu produce imagini duble. Pentru a preveni deteriorarea filtrului in urma curatirii frecvente alti producatori de filtre recurg protectia tip sandwich a straturilor filtrante delicate intre doua straturi de sticla, tehnologie ce poate produce imagini neclare sau duble. Contrar miturilor ca observatiile deepsky se fac doar la puteri mici de marire, iar rezolutia imaginii nu este atat de importanta precum in observatiile planetare, observatiile deepsky la puteri mari de marire sunt comune si utile pentru observarea detaliilor fine in special in cazul nebuloaselor luminoase si a nebuloaselor planetare. Filtrul Baader UHC-S suporta utilizarea la puteri mari de marire, stelele ramanand niste puncte de lumina clare, chiar daca filtrul este folosit departe de planul focal al imaginii (de exemplu, inaintea unei oglinzi diagonale, intr-un binoclu stereo sau pentru astrofotografie).

Spectrul luminii transmise

Curba de transmisie

 

Filtru UHCS L Booster

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi
     

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara