Filtru UV/IR cut - Baader Planetarium

pagina anterioara

click pentru imagine mai mare

Baader Planetarium a introdus cel mai bun filtru UV/IR cut existent. Filtrul este obligatoriu pentru astrofotografie cu toate camerele digitale, ccd si camere web modificate. De asemenea filtrul este util pentru protejarea filtrelor H-Alpha impotriva stresului indus de caldura si radiatia IR (in cazul filtrelor Daystar, Spectrum). Datorita calitatii optice foarte mari, filtrele UV/IR cut pot fi suprapuse si folosite in fata planului focal.

SpectrogramaTransmisia de lumina a filtrului este de 98%. Filtrul permite trecerea luminii cu lungimi de unda intre 400nm si 690nm, lasand vizibile intreg spectrul rosu si linia de emisie H-Alpha de 656nm si eliminand lungimile de unda violet vizibile sub forma de halouri in jurul stelelor luminoase, acest filtru fiind astfel mai eficient decat filtrele minus-violet existente.

Curba transmisiei tipice a filtrului UV/IR-cut este prezentata mai jos.

Filtrul este disponibil cu dimensiuni de 1.25", 2", 50.8mm (fara celula),  50x50mm (fara celula), 65X65mm (fara celula) si 101X143mm (fara celula). Grosimea filtrelor cu montura este de 2mm, iar a celor fara montura 3mm. Celula filtrelor are un profil mic (6mm inaltime) pentru a mentine la minim lungimea traseului optic introdus de acestea si dispune de filet de montare la un singur capat.

 

Model

Filtru UV/IR cut 1,25" Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Filtru UV/IR cut 2"

Filtru UV/IR cut 31mm fara celula
Filtru UV/IR cut 36mm fara celula
Filtru UV/IR cut 50.4mm fara celula
Filtru UV/IR cut 50x50mm fara celula
Filtru UV/IR cut 65x65mm fara celula
Filtru UV/IR cut 101X143mm 3mm grosime fara celula - pret special

Filtrul UV/IR Cut poate fi folosit cu succes si in domeniul microscopiei. Asezati filtrul pe iluminatorul aflat pe baza microscopului pentru a obtine imagini cu un contrast crescut. Pentru mai multe detalii puteti descarca o brosura informativa despre utilizarea filtrelor Baader impreuna cu un microscop.

IMAGINI
Filtru UV/IR cut 1,25" Filtru UV/IR cut 2"
Filtru UV/IR cut 50.8mm fara celula Filtru UV/IR cut 50x50mm fara celula

inapoi la pagina anterioara