Ocular Hyperion Zoom 8-24mm Mark III - Baader Planetarium

pagina anterioara

Ultima varianta de ocular Hyperion Zoom - Mark III aduce cateva imbunatatiri mecanice: partea superioara externa a ocularului ce contine cupa de cauciuc se poate scoate pentru a reduce diametrul lui si a permite astfel utilizarea lui cu binoculare MaxBright si Zeiss Mark V, stopurile pentru focale au fost putin repozitionate astfel ca indicatiile sunt mai precise, cupa de cauciuc standard poate fi inlocuita cu una mai mica de tip clasic.

Ocularul Zoom Hyperion Mark III continua traditia ocularelor Hyperion cu mariri fixe si ofera o performanta excelenta la un pret relativ mic. Ocularele cu zoom si-au castigat o reputatie proasta in astronomie datorita compromisurilor in designul optic si executie. Ocularul Zoom Hyperion incearca sa restabileasca valoarea acestor tipuri de oculare folosind un design optimizat optic si mecanic. Ocularul este alcatuit din 7 elemente ce asigura un camp vizual aparent intre 68o si 50o ce este foarte bine corectat pentru claritate si cromatica chiar si la utilizarea cu telescoape cu un raport focal mic. Distanta focala este variabila, cu stopuri la 8mm, 12mm, 16mm, 20mm si 24mm. Ocularul este aproape parfocal la schimbarea distantei focale. Relieful ocular intre 12mm si 15mm si lentila dinspre ochi mare asigura un confort sporit in utilizare. Straturile antireflex sunt aceleasi cu cele utilizate in cazul ocularelor Hyperion fixe, asigurand un contrast si un nivel al transmisiei de lumina ce rivalizeaza cu ocularele Zeiss Abbe ortoscopice. Ocularul se poate folosi atat pe standardul 2", cat si pe cel de 1,25", iar tubul ocularului accepta atat filtre pe formatul 1,25", cat si pe cel de 2". Ocularul se poate instala direct la orice luneta terestra Zeiss si Celestron datorita celor doua filete M45 si M35 de care dispune. Miscarea zoomului este fina si precisa. Ocularul are sub cupa de cauciuc doua filete M43 si M54 ce permit cuplarea directa prin intermediul unor inele adaptoare a unei camere foto pentru a realiza fotografie prin proiectie afocala. Multi utilizatori au ajuns la concluzia ca ocularul Hyperion Zoom 8-24mm Click-Stop este, in extremis, singurul ocular de care ar avea nevoie pentru toate tipurile de observatii.

Utilizat impreuna cu lentila barlow Hyperion Zoom 2,25X, ocularul poate fi transformat intr-un ocular cu distante focale intre 3,5mm si 24mm. In aceasta combinatie ocularul Hyperion Zoom poate inlocui cu succes o intreaga colectie de oculare cu focale fixe atat pentru observatii planetare la puteri de marire mari, cat si pentru observatii deepsky la mariri medii si mici. Mai multe detalii despre lentila barlow Hyperion zoom 2,25X sunt prezentate pe pagina dedicata acesteia: Barlow modular Hyperion Zoom 2,25X.

click pentru imagine mai mare

Model

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi
Hyperion Zoom 8-24mm Mark III
Set ocular Hyperion Zoom 8-24mm si lentila barlow Hyperion Zoom 2,2,5X

Inele adaptoare pentru ocularele Hyperion

Adaptorul T Hyperion permite cuplarea la ocularul Hyperion Zoom a unui inel T pentru montarea unui aparat foto DSLR pentru fotografie afocala.

Model

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi
Adaptor T Hyperion Zoom cod: 2958086
Adaptor M43/SP54 cod: 2958085

 

inapoi la pagina anterioara