Colimator laser LaserColli Mark III - Baader Planetarium

pagina anterioara

click pentru imagine mai mare

Colimatorul laser LaserColli produs de Baader Planetarium este un colimator unic, patentat de Baader, ce aduce cateva elemente noi pentru a-i conferi cea mai buna precizie din toata gama de colimatoare laser existente pe piata.

 

 Colimatorul LaserColli incorporeaza o placa gravata transparenta ce poate fi vazuta din exterior. Aceasta permite colimarea telescoapelor reflectoare newtoniene mici si schmidt-cassegrain, lucru imposibil de realizat cu colimatoarele laser simple. Multiplele linii de referinta permit un reglaj precis al colimarii telescopului.

Fiecare colimator este aliniat (colimat) individual pentru a obtine cea mai buna colimare. Colimatorul este realizat dintr-o singura piesa de aluminiu ce asigura stabilitate alinierii. Alinierea colimatorului laser este o operatie laborioasa si de mare finete. Fiecare colimator este testat individual pentru aliniere. Nu incercati sa aliniati (colimati) colimatorul rotind suruburile ingropate ce centreaza laserul in corpul colimatorului. Cel mai probabil o asemenea operatie va decolima sever colimatorul, iar realinierea lui este greu de realizat fara uneltele necesare. Rotirea suruburilor de aliniere invalideaza garantia colimatorului (suruburile sunt marcate cu un indicator pentru a evidentia daca acestea au fost reorientate de catre utilizatorul final).

Noul model Laser Colli Mark III reprezinta un upgrade notabil ce aduce cateva caracteristici utile:

- un nou corp, cu o treime mai mic

- buton de pornire/oprire mai mare, cu indicator pentru pozitie

- compartiment pentru baterii usor accesibil

- laser de calitate industriala, rezistent la socuri, de mare acuratete, cu suruburi de colimare ascunse

- adaptor 1,25" anodizat

- maner protejat la exterior cu cauciuc siliconic

- cutie de ambalaj colorata

 

Pentru instructiuni detaliate de utilizarea colimatorului LaserColli pentru colimarea reflectoarelor newtoniene si telescoapelor schmidt-cassegrain descarcati manualul acestuia disponibil aici (in engleza, necesita Acrobat Reader pentru deschidere).

 

 

Model

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi
Colimator laser LaserColli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara