Oculare Ortoscopice - Baader Planetarium

pagina anterioara

 

click pentru imagine mai mare

Ocularele Abbe ortoscopice sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a oferi cea mai mare rezolutie, cel mai bun contrast si cea mai buna transmisie a luminii dintre designurile de oculare moderne. Calitatea imaginilor on-axis este perfecta, iar designul ortoscopic asigura lipsa distorsiunilor. Contrastul si  transmisia de lumina sunt maximizate printr-un numar mic de elemente si numai 4 suprafete in contact cu aerul. Cele mai bune oculare planetare, ocularele Zeis Abbe Ortoscopice, sunt vazute inca ca fiind cele mai bune oculare produse vreodata si sunt standardul fata de care se compara toate celelalte oculare premium. Din pacate, aceste oculare au fost produse in serie limitata mica, iar preturile pentru acestea pe piata produselor uzate ajunge si pana la 800$ bucata. Baader Planetarium, de-a lungul a multor ani de cercetari si productie de oculare, beneficiind de experienta specialistilor de la Zeiss a reusit sa produca oculare ortoscopice ce se pot compara cu cele Zeiss Abbe, dar care raman la un pret relativ mic.

Lentilele beneficiaza de straturile antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina Phantom patentate de Baader. Reflectivitatea este mai putin de 0,2% la fiecare suprafata aer-sticla, ceea ce rezulta intr-un contrast si transmisie de lumina maxime si lipsa imaginilor duble.

Lentilele sunt slefuite la cele mai inalte standarde de calitate pentru a asigura un contrast si claritate maxima. Sticla este de foarte buna calitate, imaginile produse fiind neutre (nu au tenta galbena sau colorarea selectiva specifica multor oculare).

Campul vizual aparent este de 40 grade. Ocularele sunt parfocale (la schimbarea intre ele este nevoie de o fina refocalizare sau chiar deloc). Constructia mecanica este de inalta calitate. Interiorul este diafragmat si innegrit pentru a absorbi orice lumina rebela. De asemenea tubul are filet intern pentru a putea monta filtre pe formatul 1,25". Marginile lentilelor sunt innegrite pentru a elimina reflexiile si a creste contrastul.

Ocularele Baader Ortoscopice sunt alegerea ideala pentru observatii care necesita contrast, rezolutie si transmisie maxima de lumina. Astfel, observarea unor detalii planetare fine sunt primele care beneficiaza de calitatile acestor oculare. De asemenea, pentru observatii lunare si solare in lumina alba sau H-Alpha astronomii vor gasi indispensabil nivelul minim al reflexiilor interne ale ocularelor ce face ca lumina intensa a celor doua corpuri ceresti sa nu stearga detaliile fine. Pentru observatii deepsky datorita transmisiei si contrastului mare de lumina ocularele au performantele cele mai bune la observarea de nebuloase si galaxii putin luminoase, clusteri de stele si stele duble ce se afla la limita vizibilitatii unui instrument.

Model

Pret cu TVA Disponibilitate

Ortoscopic 5mm

430 RON

indisponibil

Ortoscopic 6mm

430 RON

indisponibil

Ortoscopic 7mm

430 RON

indisponibil

Ortoscopic 9mm

430 RON

indisponibil

Ortoscopic 12,5mm

430 RON

indisponibil

Ortoscopic 18mm

430 RON

indisponibil

Set 6 oculare ortoscopice 2450 RON indisponibil

Ocularele ortoscopice nu se mai produc din 2011, datorita inchiderii fabricii ce le realiza. Pastram aceasta pagina activa pentru ca se intampla sa mai primim oculare ortoscopice cu diferite focale, astfel ca vom anunta aici disponibilitatea anumitor modele. Noile modele de oculare ortoscopice HD japoneze incepand cu 2014 sunt disponibile acum pe pagina dedicata acestora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara