Oculare Morpheus 76o- Baader Planetarium

pagina anterioara

Oculare Morpheus 76 grade - Baader Planetarium - cele mai bune oculare de camp larg

Morpheus este Zeul Visurilor - dupa mai bine de patru ani de dezvoltare, va prezentam ocularul viselor noastre: Ocularul Morpheus 76 Wide-Field. Imaginile produse sunt atat de bune incat nu veti mai dori alte oculare!

Ocularele Morpheus sunt absolut reale. Avand un camp vizual larg real de 76, va vor permite sa observati universul fara sa fie nevoie sa va miscati ochii. Relieful ocular mare este perfect pentru observarea cu ochelari, iar confortul total va va face sa va simtiti ca la o plimbare prin spatiu, un sentiment care era pana acum dat doar de ocularele cu un camp vizual mult mai mare. Toate acestea sunt realizate fara ca imaginea sa apara distorsionata. Contrastul si stralucirea redate se potrivesc perfect cu aceste superbe oculare cu performante planetare cu ajutorul carora chiar si cu cele mai rapide telescoape va veti bucura de imagini clare pana la marginea campului vizual.

A fost pus la fel de mult efort in manopera cat s-a pus si in design-ul optic. Straturi antireflex Phantom, elemente optice cu pamanturi rare, carcasa etansa si lentile innegrite la margini - toate acestea se regasesc la ocularele Morpheus. Un design practic a fost de dorit: utilizarea la minim a metalului pentru a mentine o greutate redusa, optimizarea pentru observatii prin binoculare, filet foto-video, striatii pe tub impotriva alunecarii ocularului. Pe timpul noptii veti aprecia husa de depozitare care perminte o manevrare usoara, precum si inscrisul fotoluminiscent.

Caracteristici esentiale

Claritate pe intreg campul vizual: Campul vizual aparent de 76 de grade este complet plan si apare perfect clar in majoritatea telescoapelor, nefiind intrecut pe moment de nici un ocular existent. Claritatea si contrastul pe axa optica este similara cu a celor mai bune oculare planetare, mentinandu-se la nivele asemanatoare si pe restul campului vizual. Stelele raman puncte de lumina pe intreg campul vizual plat si in focus si cu telescoape cu rapoarte focale mici.

Relief ocular mare: Ocularele Morpheus au un relief ocular confortabil de 20mm. Persoanele ce poarta ochelari le vor gasi vor putea observa intreg campul vizual cu usurinta, iar folosite cu binoculare sunt extrem de confortabile.

Distorsiuni scazute: Designul optic al ocularelor Morpheus are distorsiuni de mariri angulare extrem de mici. Planetele si relieful ocular isi mentin formele pe masura ce traverseaza campul vizual al ocularelor, iar marimea reala a campului este aproape identica cu cea teoretica. Multe alte companii exagereaza la acest capitol si folosesc distorsiunile angulare ca un mijloc de a promova campuri vizuale aparente mai mari. Veti putea compara acest camp vizual de 76 de grade si veti gasi ca este valoarea reala, calculata din campul aparent si distanta focala.

Imagini imersive: Am studiat comportamentul ocularelor cu camp larg disponibile in prezent si am ascultat comentariile astronomilor amatori cu privire la ce oculare produc cea mai placuta si angajanta experienta vizuala. Am descoperit ca senzatia de "plimbare in spatiu" nu depinde doar de campul vizual. In mod interesant, unele oculare cu camp vizual aparent de 82 grade nu produc aceeasi senzatie ca si alte oculare cu camp similar sau chiar comparativ cu alte oculare cu campuri vizuale mai mici. Am gasit ca mai sunt inca doi factori ce influenteaza aceasta senzatie: relieful ocular (si ca urmare marimea lentilei dinspre ochi) si usurinta observarii (ce este o combinatie intre relieful ocular mare si controlul aberatiilor pupilei de iesire). Am mai descoperit si ca ocularele cu camp vizual aparent sub 74 de grade au un efect redus in producerea senzatiei de plimbare in spatiu. Astfel, cu aceste noi informatii disponibile, am proiectat un nou ocular cu un camp vizual aparent mai mare de 74 grade ce intruneste toti ceilalti parametri necesari pentru a produce senzatia de imersiune in spatiu in care efectele ocularului dispar in cadrul experientei de vizualizare. Rezultatul este ocularele MORPHEUS.

Straturi antireflex Phantom: Dezvoltate pentru ocularele Hyperion, aceste straturi antireflex au fost imbunatatite si adaptate pentru ocularele Morpheus. Fiecare element optic din constructia ocularelor are straturi antireflex cu index de reflexie optimizat pentru sortul respectiv de sticla, pentru a produce cea mai buna transparenta si cel mai scazut nivel de reflexii interne posibile la momentul actual.

Optimizarea controlului reflexiilor interne: Partea mecanica a fost optimizata pentru eliminarea tuturor reflexiilor parazite.Fotografie cu oculare Morpheus

Adaptoare foto-video: Sub cupa de cauciuc fiecare ocular Morpheus are un filet M43 ce permite folosirea tuturor adaptoarelor Hyperion de la acest filet pentru a conectat aproape toate camerele foto/video existente pentru fotografie prin proiectie prin ocular.

In pachetul standard se regasesc: ocularul, o cutie de transport, o husa, capac 1.25", cupa de cauciuc M43 care se impatura, cupa de cauciuc M43 cu aripioara care se impatura.

Model

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi
Morpheus 4,5mm
Morpheus 6.5mm
Morpheus 9mm
Morpheus 12.5mm
Morpheus 14mm
Morpheus 17.5mm
Set 6 oculare Morpheus
Husa Morpheus

Primele evaluari ale ocularelor Morpheus realizate de astronomi amatori sunt extrem de pozitive si arata ca intr-adevar ocularele Morpheus indeplinesc toate criteriile pentru a fi considerate oculare de camp larg perfecte.

- Astronomul amator american William A. Paolini (autorul cartii "Choosing and using astronomical eyepieces", Springer, ISBN 978-1-4614-7723-5) a realizat o evaluare pentru cel mai cunoscut forum american de astronomie de amatori: "The Baader Planetarium Morpheus" (format .pdf)

- http://www.eastmidlandsstargazers.org.uk/topic/10497-review-of-the-new-baader-morpheus-125-mm-76°-eyepiece/

inapoi la pagina anterioara