Refractor apocromat Scopos ED66 -

Baader Planetarium

pagina anterioara

 

click pentru imagine mai mare

Refractorul apocromat Scopos ED66 contine o optica performanta ce permite utilizarea unor puteri de marire de pana la 200X, imaginea ramanand clara si contrastanta. Elementul din sticla ED utilizat in compozitia obiectivului elimina aproape complet aberatia cromatica.

click pentru imagine mai mare

Refractorul Scopos ED66 poate fi utilizat pentru observatii planetare si lunare de inalta rezolutie, observatii deepsky la puteri mici de marire si campuri vizuale largi, astrofotografie (atat ca instrument principal, cat si ca instrument de ghidaj) si observatii terestre. Refractorul Scopos ED66 se comporta foarte bine in astrofotografie, distanta sa focala scurta de 400mm si greutatea sa mica permitand utilizarea lui pe monturi mai putin pretentioase si la timpi de expunere mai scurti. Focalizatorul de 2" cu reducator la 1,25" cu reductie la 1:10 face ca obtinerea celui mai bun focus sa fie simpla si precisa. Focalizatorul are un filet 2" care permite montarea oricaror accesorii proiectate pentru telescoapele SCT. Scala gradata a focalizatorului usureaza refocalizarea cu o aceeasi camera, iar posibilitatea de rotire 3600 a focalizatorului permite o incadrare mai buna a obiectului fotografiat. Pentru cuplarea unei camere dslr la focalizator sunt necesare cateva adaptoare suplimentare: Adaptor SC/T - 240 8160, Inel de extensie T2 40mm - 150 8153 si un inel T specific producatorului camerei dslr.

In cazul observatiilor vizuale, atat astronomice, cat si terestre, refractorul este capabil sa produca imagini clare si contrastante la puteri de marire cuprinse intre 13X si 200X, in functie de obiectul observat. Este necesara utilizarea unei prisme diagonale pe formatul 1,25", T2 sau 2" pentru a putea focaliza si a mentine o pozitie confortabila a observatorului. Refractorul este optimizat pentru utilizare cu prisme diagonale, in acest sens fiind recomandabile prismele 2" Scopos, T2 Zeiss, T2 Baader sau prisma Amici 1,25" 45 de la Baader.
 

Caracteristici tehnice

Apertura 66mm
Distanta focala 400mm
Raport focal f/6
Obiectiv doua elemente, unul din sticla ED
Lungime 30cm cu parasolarul retras, 37,7cm cu parasolarul extins
Cursa focalizatorului 60mm
Greutate 1800gr
Focalizator Crayford cu filet 2" cu reducator la 1,25"
Posibilitati de montare 1 filet montura foto 1/4"
Posibilitati de montare 2 Pe monturi ecuatoriale prin intermediul adaptorului V Baader - 245 1530

 

Model

Refractor Scopos ED66 - bronz

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Refractor Scopos ED66 - argintiu

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara