Montura ecuatoriala robotica Paramount ME

pagina anterioara

Montura Paramount ME  este o montura robotica de tip ecuatoriala germana cu angrenaje mecanice de inalta calitate si fiabilitate, roata melcata a axei RA avand un diametru de 11" - 29cm pentru a asigura performante de urmarire inegalabile. Montura Paramount ME garanteaza astronomilor inalte niveluri de fiabilitate, productivitate si performanta. Motura este capabila sa sustina 68kg de echipamente astronomice si este conceputa pentru functionare neintrerupta si control de la distanta. Modul de costructie a monturii pe strunguri CNC a permis obtinerea unei greutati totale de numai 29,5kg, care o face sa fie un sistem portabil pentru telescoape medii pana la 40-50cm apertura.

Paramount ME nu este doar o montura, ci este conceputa si livrata ca un sistem complet robotic de control al telescopului. Sistemul include urmatoarele programe: Bisque Observatory Software Suite (TheSky6 Professional Edition, CCDSoft, TPoint cu ProTrack, Orchestrate si Internet Astronomy Software Client and Server Applications), precum si Bisque TCS  (sistemul software de control al motoarelor axelor monturii) si sistemul de pornire AutoHome.

Montura ecuatoriala robotica Paramount ME

Pret cu TVA: 13.900 EURO

  • Disponibilitate: in stoc si la comanda

Livrare: in general in 2-3 saptamani, in functie de situatia stocurilor

Paramount ME este construita pentru era digitala: include un sistem de control integrat, atat pentru telescop cat si pentru camere CCD, poate asigura o pornire nesupravegheata si operare automata, eroarea peak-to-peak inainte de corectie este de 7 arcsecunde sau mai putin. Folosind TPoint si ProTrack (programe incluse) ofera o urmarire (ghidata sau neghidata) de precizie. Rezultatele sunt o performanta si o calitate a imaginii de neegalat.

Alte caracteristici:

Toate componentele de aluminiu a monturilor Paramount ME sunt colorate in rosu sau negru prin anodizare.

Reglari altitudinale si laterale imbunatatite. Noul design face alinierile polare mult mai simple si mai precise. Ajustarea azimutala nu interfereaza cu cea altitudinala.

Finisaje ireprosabile. Fiecare componenta este o creatie de precizie.

Design super-stabil pentru amortizarea vibratiilor externe.

Sistem de decelerare in zonele limita pentru prevenirea aparitiei de defecte la montura sau telescop .

Intrari pentru cabluri ale camerelor CCD, porturi de auto-ghidaj si focusare incluse in panoul central al monturii Paramount ME.

Sistemul de control MKS 4000 integrat cu un design mai mic si mai multe functii.

Programul AutoHome pentru pozitionare precisa in fiecare noapte.

Detalii Paramount ME

Panoul de control al monturii Paramount ME

click pentru imagine mai mare

  • click pentru imagine mai mare

  • click pentru imagine mai mare

  • click pentru imagine mai mare

Specificatii tehnice:

Ajustarea azimutului Montura are un mecanism de precizie de ajustare a azimutului lung de 11" care face alinierea polara usoara, precisa si repetabila.
Limite de ajustare a azimutului +-4 grade
Diametrul rulmentilor Ascensie dreapta: 8,8" si 5,9" OD; Declinatie: 6,7" si 4,3" ID
Cablaje Prin montura, pentru autoguider, port paralel si serial pentru controlul camerei ccd plus inca 2 dispozitive suplimentare (incalzitoare, camera video etc.). Un orificiu larg permite rutarea mai multor cabluri prin montura.
Contragreutati 2 greutati de 9 kg sunt incluse. Greutati suplimentare pot fi cumparate separat.
Distanta pana la cupola Pentru montarea in cupola montura trebuie asezata astfel incat centrul cupolei sa coincida cu intersectia axelor RA si DEC. De asemenea trebuie masurata distanta de la centrul monturii la intersectia celor doua axe, care se schimba cu latitudinea.

Formula pentru calculul distantei este:
Distanta (cm) = 33*cos(latitudine + 29) - 10

O valoare pozitiva in emisfera nordica indica ca intersectia axelor este la nord fata de centrul monturii. O valoare negativa indica ca intersectia axelor este la sud fata de centrul monturii.

Angrenaje, roti melcate RA: Aluminiu, 29cm diametrul, 576 dinti; DEC: aluminiu, 18,9cm diametrul, 375 dinti, eroare periodica maxima 7 arcsec peak-to-peak inainte de PEC. Dupa aplicarea reducerii erorilor periodice, eroarea tipica a monturii Paramount ME este de 1 arcsec sau mai putin peak-to-peak.
Melcul aliaj cupru-zinc, prelucrat cu precizie CNC
Capacitata instrumentala 68 kg, fara contragreutati; 136 kg cu contragreutati
Limite de ajustare pe latitudine Pana standard poate fi ajustata intre 150 si 580 latitudine. Pentru latitudini mai mici sau mai mari se poate achizitiona o pana suplimentara.
Operare locala Control manual prin intermediul unui joystick (inclus) sau prin intermediul unui PC sau Pocket PC (neinclus) ruland The Sky, respectiv The Sky Pocket Edition
Dimensiuni maxime In functie de latitudinea la care e fixata si telescoapele montate. Dimensiunile maxime ale monturii singure, la latitudine 580: 86cm X 71 cm
Urmarire dincolo de meridian Montura poate urmari 7 grade dincolo de meridian, moment in care intalneste un stop fizic care blocheaza miscarea ascensiei drepte.
Greutate 29,5 kg
Backlash 0 atat in RA, cat si in DEC
Acuratetea pozitionarii Teoretic, pe baza rezolutiei encoderelor optice: 1/3 arcsec.

In practica, folosind TPoint, 10-30 arcsec RMS

Initializarea monturii cu AutoHome Odata aliniata cu polul ceresc, montura poate fi repornita fara sa piarda pozitia si urmarirea. Cu AutoHome montura nu trebuie resincronizata sau reinitializata dupa intreruperea alimentarii cu energie.
Alimentare Transformator 48V, 60W, 1,66A max. inclus
Garantie 2 ani partile mecanice, 1 an partile electronice
   

Cerinte pentru operare:

Orice PC cu Windows XP (sau variante mai noi) instalat sau orice Pocket PC cu Windows Mobile capabil sa opereze TheSky Pocket Edition

Paramount ME poate comunica cu un PC sau un Pocket PC folosind portul serial RS232, portul USB, un adaptor USB-Serial, un dispozitiv wireless Bluetooth.

Software: TheSky6 Profesional Edition (sau o varianta mai noua) inclus in pachet sau TheSky Pocket Edition.

Hardware: telescop compatibil cu Paramount ME si un stalp potrivit pentru instalarea monturii.

Montura Paramount ME  mai contine:

  • 2 contragreutati de cate 9kg fabricate din otel inoxidabil

  • o placa Versa

  • cap de montare

  • joystick

inapoi la pagina anterioara