Astrograf CDK 24

pagina anterioara

Astrograful CDK 24 este cel mai mare telescop PlaneWave care poate fi instalat pe monturile ecuatoriale existente in prezent Telescopul are o apertura utila de 61cm diametrul si un raport focal de f/6,8. Acest instrument reprezinta o solutie noua pentru astrofotografie la standarde de calitate excelente, si la un pret mai mic decat al instrumentelor Ritchey-Chretien. Telescopul a fost proiectat sa exceleze la astrofotografie cu camere ccd de format larg si sa produca in acelasi timp imagini vizuale superbe. Designul CDK ofera o performanta la marginea campului vizual mai buna decat cea oferita de telescopele comerciale, precum si de designul Ritchey-Chretien des utilizat in observatoarele astronomice.

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

Dimensiunile spot RMS la marginea unui cadru de 35mm raman mai mici de un pixel in cele mai multe camere ccd existente astazi. Imaginea produsa de telescopul CDK in planul focal pe un cerc de imagine cu diametrul de 70mm nu prezinta coma off-axis, nu prezinta astigmatism off-axis, iar campul este perfect plat. Acest lucru inseamna ca stelele vor fi punctiforme de la centrul campului vizual pana la margine, inclusiv cu camere ccd cu cipuri mari. Designul CKD face ca limitele pentru alinierea optica a suprafetelor optice sa fie mai largi, colimarea devenind astfel mai usoara.

Telescopul CDK 24" are un sistem dual de racire si aclimatizare a oglinzii telescopului. Un sistem de 3 ventilatoare sufla aer pe spatele oglinzii, precum la celelalte modele mai mici. Un sistem de 8 ventilatoare montate pe laterala tubului sufla aer peste suprafata oglinzii pentru a grabi aclimatizarea si a mentine un strat de aer laminar deasupra acesteia. Cele doua sisteme de aclimatizare pot fi controlate separat prin comutatorii de pe tub sau prin intermediul sistemului optional de control electronic al focalizarii.

Pentru detalii privind telescopul CDK 24 puteti descarca brosura informativa planewave-cdk24 (in limba engleza, necesita Acrobat Reader instalat).

 

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Disponibilitate: Termenul de livrare este cuprins intre 1 luna si 4 luni, in functie de situatia stocurilor la producator. Pretul de vanzare nu include si cheltuielile de transport la domiciliul/sediul clientului (acestea vor fi facturate separat). La cerere putem asigura montarea telescopului in observatorul dvs.

Sugestii pentru montarea telescopului CDK 24: Intrucat telescopul CDK 17 este un instrument mare si greu recomandam instalarea acestuia pe monturile 10 Micron - GM4000 sau Astrophysics AP3600 El Capitan. La cerere putem sa va oferim si aceste monturi.

Caracteristici

Sistem  
Apertura 24" (610mm)
Distanta focala 4145mm
Raportul focal f/6,8
Obstructie centrala 41% (din diametru)
Back focus

 

342mm de la suprafata de montare a focalizatorului

240mm cu focalizatorul retras inauntru

Greutate 109 kg
Lungimea tubului optic 55" (1397mm)
Partea superioara truss din fibra de carbon
Partea inferioara truss din fibra de carbon si tub din aluminiu
Performanta optica 5,9 microni rms la 21mm off-axis si 8,1 microni la 35mm off-axis, calculate la lungimile de unda de 430nm, 585nm si 730nm
   
Oglinda principala  
Diametrul 24,5" (622mm)
Apertura 24" (610mm)
Raport focal f/3
Aliniere colimata cu laser si fixata permanent
Material Borosilicat
Forma elipsoid prolat
Coating Straturi reflective din aluminiu, reflectivitate 96%
   
Oglinda secundara  
Diametrul 9,45" (240mm)
Material Borosilicat
Forma sferica
Coating Straturi reflective din aluminiu, reflectivitate 96%
   
Grupul de lentile  
Diametrul 105mm
Numarul lentilelor 2
Antireflex straturi antireflex broadband (reflectivitate mai mica de 0,5% pe suprafata de la 400nm la 700nm)
   
Caracteristici standard  
Design truss fibra de carbon minimizeaza expansiunea termica ce cauzeaza schimbarea focalizarii odata cu schimbarea temperaturii
Tub inferior din aluminiu protejeaza oglinda principala de praf si lumina externa rebela
Conexiune de expansiune pentru placa de montare Permite expansiunea datorata diferentelor de temperatura dintre aluminiu si fibra de carbon
Placa de montare Telescopul vine cu bara de montare masiva PlaneWave 8"
Focalizator 3,5" Hedrick Focalizator masiv si precis, fara alunecare. Tubul focalizatorului se deplaseaza pe 5 rulmenti pe o traiectorie data de un surub de directionare astfel ca nu exista sansa sa alunece datorita greutatii accesoriilor. Accepta indicator cu cadran sau un kit EFA pentru controlul anumitor accesorii electronice. Lungimea cursei focalizatorului este de 1,3".
Ventilatoare de racire Sistem dual de echilibrare termica:

-Trei ventilatoare sufla aer filtrat pe spatele oglinzii principale pentru a ajuta la aclimatizarea rapida la temperatura mediului ambiant.

- Opt ventilatoare montate pe laterala tubului optic sufla  aer peste suprafata oglinzii pentru a grabi aclimatizarea si a mentine un strat de aer laminar deasupra acesteia.

Cele doua sisteme de aclimatizare pot fi controlate separat prin comutatorii de pe tub sau prin intermediul sistemului optional de control electronic al focalizarii.

Dimensiuni ambalat 55"X40"X45" (1651X1016X1143mm), 227 kg

 

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

inapoi la pagina anterioara