Galerie de imagini telescoape CDK

pagina anterioara

In octombrie 2008 firma noastra a furnizat si instalat cel mai mare si mai complex observator astronomic existent la ora actuala in Romania. Observatorul este dotat cu 1) un telescop CDK20" realizat de PlaneWave, ce va fi utilizat in principal pentru fotografie deepsky la obiecte slab luminoase, dar si pentru observatii planetare datorita rezolutiei mari a telescopului ce permite surprinderea de detalii planetare extrem de fine 2) un refractor triplet apocromat Carl Zeiss de 200mm f/7,5 realizat de Baader Planetarium ce va fi utilizat in principal pentru observatii vizuale, dar ce poate fi rapid configurat pentru astrofotografie si 3) un dublet acromat de 80mm f/10,5 Carl Zeiss utilizat in principal ca luneta de ghidaj si pentru observatii solare in lumina alba si h-alfa. Instrumentele sunt montate pe o montura GM4000 automata controlata prin calculator. Focalizarea telescoapelor este automatizata, realizata prin calculator, iar pentru observatii vizuale focalizarea celor doua refractoare poate fi realizata si manual. De asemenea, observatorul detine toate accesoriile necesare pentru realizarea de observatii vizuale si astrofotografie planetara si deepsky atat in scopuri stiintifice, cat si pentru placerea vizuala si estetica. Camera ccd SBIG STL 6303 dotata cu optica adaptativa este considerata una dintre cele mai bune camere ccd full frame pentru cercetare stiintifica existente in prezent, unitatea de optica adaptativa fiind capabila sa compenseze efectele atmosferice si ale erorilor de ghidaj asupra imaginilor. Camera poate fi folosita atat pentru astrofotografie de lunga durata, cat si in scopuri stiintifice. Va prezentam in continuare cateva imagini.

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

click pentru imagine mai mare

Astrofotografie

click pe imagine pentru a accesa galeria

 

 

Pentru proiectarea, construirea si instalarea de observatoare astronomice nu ezitati sa ne contactati. Specialistii nostri sunt in masura sa satisfaca orice pretentii in domeniul observatoarelor astronomice: constructia si instalarea de cupole manuale sau automate, observatoare cu acoperis glisant, alegere/constructie si instalare de telescoape si accesorii in functie de interesele de cunoastere si tipurile de observatii dorite, instruire in utilizare.

Toate imaginile sunt proprietatea STARMAX S.R.L. si sunt supuse legilor copyrightului. Copierea si distribuirea prin orice mijloace, precum si utilizarea lor fara acordul nostru este strict interzisa.

inapoi la pagina anterioara