Astrograf PW700-RC PlaneWave

pagina anterioara

Astrograful PW700-RC 700 are o apertura de 70cm, fiind cel mai mare telescop realizat de PlaneWave in prezent, un sistem profesional complet de telescop si montura alt-azimutala robotica gata pentru instalare in observatoare astronomice. Atrograful Ritchey-Chretien de la PlaneWave este instalat pe o montura altazimutala noua, revolutionara si ea, ce reprezinta un nou standard pentru telescoape mici de observator.

Caracteristici esentiale:

 

- design Ritchey-Chretien

- doua focare Naysmith;

- motoare cu antrenare directa (direct drive) pe ambele axe;

- encodere de inalta rezolutie pe ambele axe;

- zero backlash;

- zero erori periodice;

- soft de modelare a orientarii PointXP inclus;

- derotator de camp inclus;

- sistem de motoare puternice, fin, precis, fara zgomot

 

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

 

 

Focarul Naysmith se afla pe axa altitudinii astfel ca nu exista probleme de echilibru la atasarea de echipamente grele. Pentru a compensa rotatia campului, montura este dotata standard cu un derotator de camp. Oglinda tertiara va permite sa schimbati intre cele doua porturi Nasmyth in doar cateva secunde. Puteti trece de la observatii vizuale la fotografie atat de repede!

 

Oglinda tertiara care se roteste PW700-RC include un rotator pentru oglinda tertiara, cu elemente de blocare magnetice pentru orice pozitie a focarului Nasmyth. Rotatorul se poate misca de la un port la altul in mai putin de 10 secunde

 

 

Motoare cu antrenare directa si encodere. Motoarele cu antrenare directa elimina melcul si rotile dintate din mecanismul de antrenare a axelor (precum la majoritatea monturilor mici existente), astfel ca se elimina si backlashul si erorile periodice. Folosind encodere de inalta rezolutie pentru a transmite un feedback la motoarele cu antrenare directa, telescopul urmareste precis, fara erori periodice si fara backlash, iar montura este capabila sa compenseze efectele rafalelor de vant asupra urmaririi. Motoarele cu antrenare directa pot misca telescopul cu viteze foarte mari, utile pentru urmarirea satelitilor sau pentru reducerea timpului total necesar achizitiei cadrelor fotografice.

Telescoapele PlaneWave au devenit in timp alegerea multor universitati sau astrografi din intreaga lume, iar seria de astrografe RC va corespunde,  fara indoiala, cerintelor comunitatii stiintifice. In anumite aplicatii, precum fotometria sau spectroscopia, lentilele reflective pot influenta rezultatele cercetarilor. PW700-RC (fara lentile de aplatizare a campului) foloseste doar oglinzi cu straturi reflective. Acest lucru poate fi extrem de util atunci cand se fac observatii pe axa, iar fotografia de camp larg nu reprezinta un interes.

 

Optica Ritchey-Chretien  

Optica RC ofera o performanta excelenta on-axis folosind o oglinda primara hiperbolica si o oglinda secundara, fara a niciun element optic reflectiv pe treseul luminii

Optional, sunt disponibile lentile care corecteaza astigmatismul off-axis si aplatizeaza campul, permitand astrografelor sa se ridice la nivelul design-ului CDK si atunci cand luam in considerare un camp larg.

Design Truss fibra de carbon  

Design-ul deschis truss cu cadru din fibra de carbon minimizeaza expansiunea termica, cea care cauzeaza schimbari ale focosului. In plus, ofera o structura rigida si usoara.

Conexiune de expansiune pentru placa de montare

Permite expansiunea datorata diferentelor de temperatura dintre aluminiu si fibra de carbon.  Aceste conexiuni de expansiune permit partilor de aluminiu ale placii de montare in coada de randunica sa se dilate sau sa se contracte fara a actiona asupra truss-ului din fibra de carbon.

Ventilatoare de racire  

Trei ventilatoare de racire sufla aer in partea anterioara a telescopului. Datorita unor nervuri care dirijeaza curentul de aer se asigura o distribuire uniforma a racirii ajungandu-se rapid la un echilibru terminc. Ventilatoarele sunt controlate cu programul PWI PC  cu kitul optional Electronic Focus Accesory.

Specificatii

Sistem
Design optic Ritchey-Chretien
Apertura 700mm
Distanta focala 4540mm
Raportul focal f/6,5
Obstructie centrala 47% (din diametru)
Back focus 305mm - 12"
Greutate 544.3kg
Tub optic structura dual truss cu focar Nasmyth
Dimensiuni 93.73" x 43.25" x 39"
Montura
Tipul furca in U cu doua brate
Axa de rotatie in aximut Rulmet cu diametrul de 20"
Axa de rotatie in declinatie 2 rulmenti cu diametrul de 8,5"
Controlul miscarii
Controlul motorului Motor Parker fara perii
Motor in azimut Motor Direct Drive 3 Phase Axial-Flux Torque
Motor in altitudine Motor Direct Drive 3 Phase Axial-Flux Torque
Encodere in azimut si altitudine disc de 10" in azimut si declinatie cu banda cu encoder de inox pe toata circumferinta, cu 16 milioane de pasi pe revolutie, rezolutie 0,08 secunde de arc
Forta motorului aprox. 35 ft - lbs.
Electronica motorului Capabila sa controleze pana la 4 encodere de mare viteza, intrerupatoare de limita, intrerupatoare de parcare, controleaza 2 motoare aditionale pentru accesorii, 2 iesiri pentru frane, 16 intrari digitale si 2 intrari analogice
Software de control Include soft de modelare a monturii PointXP scris de Dawe Rowe si software SiTech. Ambele sunt compatibile cu ASCOM
Performana sistemului  
Acuratetea orientarii 10 secunde de arc cu PointXP
Precizia orientarii 2 secunde de arc
Acuratetea urmaririi 1 secunda de arc pe durata a 3 minute
Frecventa naturala a sistemului 10 Hz si peste
Acuratetea derotatorului de camp eroare 3 microni de la varf la varf la 35mm off-axis la o durata de urmarire de 1 ora (18 arcsec.)
Oglinda principala
Diametrul exterior 714,38mm
Apertura 700mm
Raport focal f/6,6
Raza curburii 4115mm
Diametrul central 203mm
Material Pyrex sau Borosilicat
Grosimea la margine 2,25"
Celula fixare in 18 puncte
Oglinda secundara
Diametrul exterior 280mm
Diametrul optic 270mm
Raza curburii 2961mm
Fixare in 3 puncte cu RTV
Oglinda tertiara
Diametrul 152.4mm
Grosime 25mm

inapoi la pagina anterioara