Telescop CGX MAK700 Celestron

pagina anterioara

- Telescopul Maksutov-Cassegrain 700 cu raport focal f / 15 asigura o imagini pline de contrast ale planetelor si peisajelor lunare, atat pentru astrofotografie, cat si pentru observatii vizuale
- Optica telescopului indeplineste minim criteriul difractiei limitate si include straturile antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina Starbright XLT.
- Noua montura CGX Celestron este mai solida, mai rigida, cu un timp de amortizare mai scurt si cu o capacitate de incarcare de pana la 25kg.
- Motoarele au fost imbunatatite pentru a oferi o putere de tractiune mai mare, pentru a se deplasa mai usor si pentru a realiza o urmarire precisa chiar si atunci cand montura este incarcata cu greutati mari. Sistemul de transmisie cu curele minimizeaza backlash-ul si ofera o operare fina.

click pentru imagine mai mare

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi!

Disponibilitate: la comanda

Livrare: in 7-10 zile

 

Nivel utilizator: intermediar, avansat

Telescopul 700 Maksutov-Cassegrain CGEM II (CGEM II 700 Mak) este un instrument special conceput pentru observatii detaliate, cu contrast ridicat, ale obiectelor celeste mai mici, cum ar fi planetele. Cu ajutorul tubului optic Maksutov-Cassegrain si al monturii robuste, acest telescop va oferi imagini excelente ale planetelor si ale suprafeței lunare, inclusiv cratere. Telescoapele Mak sunt de asemenea potrivite pentru vanatoarea obiectelor deep-sky mici si mai putin lumninoase, cum ar fi roiurile globulare si nebuloasele planetare. Astronomii situati in zonele urbane vor aprecia capacitatea telescoapelor de a produce imagini pline de contraste. Transportul intregului sistem optic nu este o problema. Tubul optic, montura, trepiedul, bara pentru contragreutati si contragreutatile se demonteaza si pot fi transportate separat

Design-ul Maksutov-Cassegrain

Telescooul Mak 700 este un telescop catadioptric, ceea ce inseamnă ca design-ul optic include atat o lentila, cat si o oglinda. Lumina trece prin lentila corectoare catre oglinda primara si inapoi catre o oglinda secundara sferica inainte de a atinge ocularul. Imaginile sunt luminoase, clare și practic fara aberatii cromatice.

Designul optic Maksutov-Cassegrain ofera cāteva beneficii unice. In locul unei oglinzi secundare, telescoapele Mak au o pata aluminizata reflectorizanta aplicata direct pe interiorul placii corectoare. Din acest motiv, telescopul nu necesită o colimare frecventa. De asemenea, aceasta pata aluminizata este semnificativ mai mica decāt o oglinda secundara Schmidt-Cassegrain, oferind un contrast ridicat.

Un lucru important de notat despre telescopul Maksutov-Cassegrain este faptul ca placa sa corectoare, in comparație cea a unui Schmidt-Cassegrain de aceeasi diafragma, este mai mare, mai grea si dureaza mai mult timp pana cand aceasta se adapteaza la temperatura mediului inconjurator .

Montura CGX

- Roata melcata de alama, cu arc si ax melcat din otel pentru a reduce frictiunea si pentru a oferi eficienta si compatibilitate maxima intre componenete.
- Cablare interna pentru o operare din telecomanda lipsita de griji. Priza pentru alimentare si porturile pentru accesorii raman fixe in timp ce montura se misca.
- Stopurile interne solide pentru ambele axe previn tensionarea cablurilor sau fortarea trepiedului.
- Senzori optici interni, pe ambele axe, pentru operare simpla si sigura din telecomanda.
- Senzorii pentru pozitia acasa permit monturii sa inceapa intotdeauna din pozitia de index, indiferent orientarea de dinaintea unui reset de alimentare.
- Senzorii de limita blocheaza automat miscarea monturii inante ca aceasta sa ajunga intr-un punct in care se pierd conditiile de siguranta.
- Ofera in plus 20 de grade de urmarire peste meridian, pe fiecare parte.
- Noul software include modelare multi-punct pentru orientare extrem de precisa, precum si multe alte caracteristici utile in astroforografie. Ultima versiune a soft-ului se poate descarca de pe pagina oficiala http://www.celestron.com/support/planewave-instrument-software .
- Amprenta la sol mai mare pentru trepied, pentru a creste stabilitatea.
- Ajustarea pozitiei monturii pentru a optimiza centrul de greutate si pentru a utiliza la maxim gama latitudinala de 3-65grade.
- Baza de montare in coada de randunica duala pentru CG-5/Vixen si CGE/Losmandy.
- Trepiedul imbunatatit include picioare de otel, de 2" , cu semne de inaltime pentru pozitionare corecta rapida . Tava de accesorii poate tine trei oculare 1.25", doua oculare 2", telefonul dumneavoastra sau alte accesorii. Ofera in plus 20 de grade de urmarire peste meridian, pe fiecare parte. Picioarele trepiedului pot fi stranse cu tava de accesorii montata.
- Doua manere pentru ridicare si transport.
- Manete de strangere in coada de randunica cu design nou si ergonomic.
- Sistem de ajustare al alinierii polare inovativ si imbunatatit.
- Ajustare pe latitudine mai ergonomica, pentru o miscare lina chiar si la incarcaturi mari.
- Optional se poate monta o luneta polara.

 

TUBUL OPTIC

 

Design optic

Maksutov-Cassegrain

Apertura

180mm 

Distanta focala

2700mm 

Raport focal

f/15

Ocular 

28mm, 2" 

Putere de marire cu ocular

96x

Luneta

8x50 dreapta

Diagonala star

2" cu adaptor 1.25" 

tub optic

Aluminiu

Marirea maxima teoretica

420x

Puterea minima

67x

Magnitudine stelara - limita

13.9

Resolutia (Rayleigh)

0.64 arc sec

Resolutia (Dawes)

0.52 arc sec

Puterea de adunare a luminii

661x

Obstructia secundarei

40mm (1.57")

Obstructia secundarei - diametru

22%

Obstructia secundarei -  arie

5%

Straturi optice

StarBright XLT

Lungime

571.5mm 

Diametru

222.25mm 

Greutate

8.6 kg

Montare

Bara de montare CGE

MONTURA

 

Tip

Ecuatoriala computerizata

Capacitate de incarcare

25kg

Inaltime (cu montura si trepied)

1200mm- 1968mm

Diametru picioare trepied

50.8mm , otel, cu gradatii

Gama latitudine

3° - 65°

Greutate cap montura

20kg

Tava accesorii

da

Greutate trepied

8.7 kg

Contragreutati

2x5kg

Viteze de deplasare

9 viteze - viteza maxima 4°/sec

Viteze de urmarire

Sidereal, Solar si Lunar

GPS

-

Compatibilitate montare telescop

Dual -  Vixen si CGE 

Porturi auxiliare

2 porturi Aux (1x telecomanda and 1x accesorii optionale)

Port autoguide

da

Port USB 

Da, la telecomanda

Alimentare

12V DC, 4A

Motoare

DC servo 

Proceduri de aliniere

2-Star Align, 1-Star Align, Solar System Align, Last Alignment, Quick Align

Corectarea periodica a erorilor

da

Telecomanda

da

NexStar+ baza de date

peste 40.000 obiecte

Software

PWI Telescope Control. Celestron Starry Night Special Edition Software, SkyPortal App

Greutate totala

47.2kg

Contine

700 Maksutov Cassegrain Tub optic| Montura CGX | Trepied | Tava accesorii | 2 x Contragreutate | NexStar+ Telecomanda | Suport telecomanda | Cablu alimentare | Cheie 8mm Allen | Adaptor 2” | Diagonala Star 2” cu adaptor 1.25” | Ocular WF 28mm 2” | Cautator 8x50 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara