Telescop CGX Rowe-Ackermann Schmidt RASA 11" Celestron

pagina anterioara

Telescopul Rowe-Ackerman Schmidt de 11" f/2.2  ofera imagini clare, fara aberatii de culoare, coma sau curbura a campului.

Un camp optimizat cu diametrul de 70mm mentine stelele la dimensiunea unui punct chiar si in cei mai largi senzori pentru astrofotografie.

Sistemul de rulmenti folosit la focalizator reduce orice deplasare a imaginii, in timp ce butonul pentru reglaj cu viteza duala 10:1 Feather Touch Micro Focus ofera cel mai precis focus.

Silentios, ventilatorul de 12V MagLev reduce timpul de racire si impiedica intrarea prafului.

Sunt incluse cele mai intalnite adaptoare (filet T si M48) pentru a putea monta cele mai populare camere CCD si DSLR.

Descriere

Capturarea unor imagini impresionante este mai usoara ca oricand  cu noul astrograf Rowe-Ackermann Schmidt, partenerul perfect pentru cele mai performante camere astronomice CCD sau DSLR. Acest sistem cu camp larg si raport focal f/2.2 ofera doua avantaje majore fata de fotografia astronomica la f/10: urmarire mai buna si timpi de expunere mai  mici, chiar si fara folosirea folosirea unui autoguider.

Astrograful Rowe-Ackermann se bazeaza pe mostenirea lasata de camera Schmidt Celestron, instrument ce a permis astrofografilor sa realizeze imagini de camp larg pe film inca din anii 1970.

Azi, cu senzori la fel de mari ca un film - sau chiar mai mari - acest astrograf Schmidt ofera o suprafata circulara cu diametrul de 70mm optimizata pentru a captura imagini extrem de clare ale cerului cu senzori de mari dimensiuni. Combinati aceasta suprafata are cu o distanta focala de numai 620mm si obtineti un instrument perfect pentru fotografia de camp larg, pentru crearea unor mozaicuri imense ale cerului noptii sau pentru vanatoarea de comete.

Performanta optica

Astrograful Rowe-Ackermann Schmidt beneficiaza de noul sistem optic cu 4 elemente pentru imagini lipsite de culori false sau aberatii precum coma sau curbura campului. Calitatea optica este fara precedent pentru un astrograf din aceasta gama de pret sau chiar a unor astrografe din game mai scumpe. Design-ul ofera minimul de vignetare.

Impreuna cu montura CGX

Daca doriti sa folositi astrograful Rowe-Ackermann Schmidt, va recomandam stabilitatea monturii CGX. Aceasta montura masiva va permite sa aveti o incarcatura de 25kg la o viteza de 5 grade pe secunda.

click pentru imagine mai mare

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi!

Disponibilitate: la comanda

Livrare: in 7-10 zile

 

Nivel utilizator: intermediar, avansat

Caracteristici

Diametru 279mm
Design optic Rowe-Ackermann Schmidt
Distanta focala 620mm
Backfocus, masurat de la obiectivul frontal 69.26mm
Backfocus de la adaptoarele incluse 55mm
Diametrul obstructiei centrale 114mm
Luneta cautatoare nu
Rezolutie (Rayleight) 0.5 arcsec
Rezolutie (Dawes) 0.41 arcsec
Lungimea tubului optic 84cm
Puterea de adunare a luminii 1588x
Straturi antireflex StarBright XLT
Montura Ecuatoriala Germana
Capacitate 25kg
Ajustare trepied pe inaltime 120cm - 197cm
Diametru picioare trepied 2"
Ajustare pe latitudine 3-65grade
Greutate trepied 8.7kg
Greutate cap montura ~20kg
Viteza maxima de deplasare 5/secunda (standard 4/secunda)
Rate de urmarire Sideral, Solar si Lunar
Numar porturi auxiliare 2
Port autoghidaj da
Port USB da
Software Software nou de control de pe PC
Elemente incluse Cap montura CGX
Trepied CGX
Tava accesorii
4 contragreutati de 5kg
telecomanda NexStar+
Cablu Alimentare DC (pentru bricheta masinii)
Garantie 2 ani
   

Montura CGX

Noua montura CGX Celestron este mai solida, mai rigida, cu un timp de amortizare mai scurt si cu o capacitate de incarcare de pana la 25kg.

Motoarele au fost imbunatatite pentru a oferi o putere de tractiune mai mare, pentru a se deplasa mai usor si pentru a realiza o urmarire precisa chiar si atunci cand montura este incarcata cu greutati mari. Sistemul de transmisie cu curele minimizeaza backlash-ul si ofera o operare fina.

Roata melcata de alama, cu arc si ax melcat din otel pentru a reduce frictiunea si pentru a oferi eficienta si compatibilitate maxima intre componenete.

Cablare interna pentru o operare din telecomanda lipsita de griji. Priza pentru alimentare si porturile pentru accesorii raman fixe in timp ce montura se misca.

Stopurile interne solide pentru ambele axe previn tensionarea cablurilor sau fortarea trepiedului.

Senzori optici interni, pe ambele axe, pentru operare simpla si sigura din telecomanda.

Senzorii pentru pozitia acasa permit monturii sa inceapa intotdeauna din pozitia de index, indiferent orientarea de dinaintea unui reset de alimentare.

Senzorii de limita blocheaza automat miscarea monturii inante ca aceasta sa ajunga intr-un punct in care se pierd conditiile de siguranta.

Ofera in plus 20 de grade de urmarire peste meridian, pe fiecare parte.

Noul software include modelare multi-punct pentru orientare extrem de precisa, precum si multe alte caracteristici utile in astroforografie. Celestron a facut echipa cu producatorul de telescoape si monturi profesionale PlaneWave pentru a produce un software pentru controlul monturilor CGX si CGX-L. PWI SkyViewer este un program de planetariu ce permite localizarea rapida a oricaror obiecte ceresti din baza de date, in plus fiind capabil sa se conecteze online la baza de date SIMBAD pentru a descarca si mai multe obiecte. PWI foloseste softul de modelare PointXP pentru a permite realizarea unui model al pozitionarii monturii pe cer cu un numar nelimitat de stele, permitand in felul acesta imbunatatirea preciziei monturii si a erorilor acesteia. Ultima versiune a soft-ului se poate descarca de pe pagina oficiala http://www.celestron.com/support/planewave-instrument-software .

Amprenta la sol mai mare pentru trepied, pentru a creste stabilitatea.

Ajustarea pozitiei monturii pentru a optimiza centrul de greutate si pentru a utiliza la maxim gama latitudinala de 3-65grade.

Baza de montare in coada de randunica duala pentru CG-5/Vixen si CGE/Losmandy.
 

Trepiedul imbunatatit include picioare de otel, de 2" , cu semne de inaltime pentru pozitionare corecta rapida . Tava de accesorii poate tine trei oculare 1.25", doua oculare 2", telefonul dumneavoastra sau alte accesorii. Ofera in plus 20 de grade de urmarire peste meridian, pe fiecare parte. Picioarele trepiedului pot fi stranse cu tava de accesorii montata.

Doua manere pentru ridicare si transport.

Manete de strangere in coada de randunica cu design nou si ergonomic.

Sistem de ajustare al alinierii polare inovativ si imbunatatit.


Ajustare pe latitudine mai ergonomica, pentru o miscare lina chiar si la incarcaturi mari.

Optional se poate monta o luneta polara.

Electronica

Telecomanda NexStar+ cu port USB

Doua porturi auxiliare pentru aliniere si operare fara cablu cu ajutorul StarSense AutoAlign si Modulul SkyPortal WiFi (vandute separat)

Port USB 2.0, pentru conectarea la PC cu ajutorul software-ului inclus

Port autoghidaj

Pregatire PPEC

Conector pentru mufa 12VDC

Ceas intern (care pastreaza informatiile legate de timp si loc

inapoi la pagina anterioara