Software control telescop la distanta NexRemote Celestron

pagina anterioara

Celestron este in avangarda tehnologiei de control computerizat al telescoapelor de mai mult de 2 decenii prin introducerea primului telescop computerizat in 1986. Expertiza acumulata de-a lungul anilor in controlul computerizat al telescoapelor s-a materializat in programul NexRemote ce permite controlul prin PC sau laptop a telescoapelor Celestron cu monturi computerizate - Advanced GOTO, NexStar SE, NexStar "i", NexStar GPS, CGEM, CPC, CGE si CGE PRO. Toate functiile controllerului sunt duplicate pe PC prin programul NexRemote.

Software control telescop de la distanta NexRemote Celestron

NexRemote Celestron kit

kit compus din software, licenta, cablu NexStar/RS232, cablu adaptor serial/USB

Disponibilitate: in stoc

 

NexRemote Celestron software

kit compus din software si licenta

Disponibilitate: la comanda

 

Programul NexRemote emuleaza toate functiile controllerului inclusiv:

- alinierea pentru orice mod de urmarire

- baza de date cu obiecte

- obiecte introduse de utilizator

- hibernare

- conectarea la programele tip planetariu populare existente astazi.

 

De asemenea, programul NexRemote permite controlul monturii de la distanta prin intermediul unuei console de jocuri Logitech Wingman Cordless RumblePad sau prin intermediul comenzilor vocale, modalitati utile atunci cand utilizatorul nu poate ajunge cu usurinta la calculator. Utilizarea joystickului wireles este deosebit de utila in faza de aliniere a telescopului. Aproape orice consola de jocuri poate fi configurata pentru a controla telescopul, insa singurele testate sunt modelele Logitech Wingman Cordless Rumblepad, Logitech Cordless Rumblepad 2, Logitech Wingman Rumblepad USB, Saitek P3000 Wireless Pad. Prin folosirea comenzilor vocale utilizatorul poate controla anumite functii ale monturii prin simpla rostire a unor cuvinte.

NexRemote este oferit gratuit incepand din 2005 cu anumite serii de telescoape high-end, iar pentru controlul celorlalte monturi este necesara achizitionarea lui separata. Programul poate fi achizitonat in doua variante: a) un kit ce include programul NexRemote si licenta, un cablu NexStar/RS232 si un cablu adaptor serial/USB sau b) un kit ce include doar programul NexRemote si licenta. Licenta este valabila pentru toate upgrade-urile ulterioare ale programului.

Cerinte de calculator:

- calculator PC compatibil (233MHz Pentium II sau mai bun),

- Windows 98SE sau mai bun pentru operatiunile de baza, Windows NT, 2000, XP sau Vista 32 bit pentru operarea Portului Virtual

- NexRemote nu functioneaza pe Windows Vista 64bit

- DirectX 7 sau mai recent
- SAPI 5.1 sau mai recent pentru control vocal (Se poate descarca gratuit de aici)

- MDAC 2.5 sau mai recent pentru editarea de tururi (Daca nu apar intrari in baza de date cand lansati NexTour trebuie sa descarcati update-ul de aici)
 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara