Montura computerizata CGX Celestron

pagina anterioara

Un design cu totul nou. Noua montura CGX Celestron este mai solida, mai rigida, cu un timp de amortizare mai scurt si cu o capacitate de incarcare de pana la 25kg. Motoarele au fost imbunatatite pentru a oferi o putere de tractiune mai mare, pentru a se deplasa mai usor si pentru a realiza o urmarire precisa chiar si atunci cand montura este incarcata cu greutati mari. Sistemul de transmisie cu curele minimizeaza backlash-ul si ofera o operare fina.

Roata melcata de alama si axul melcat din otel pretensionat cu arc reduc frictiunea si ofera eficienta si compatibilitate maxima intre componenete.

Cablarea interna asigura o operare din telecomanda lipsita de grija posibilitati incalcirii cablurilor. Priza pentru alimentare si porturile pentru accesorii raman fixe in timp ce montura se misca.

Stopurile interne solide pentru ambele axe previn tensionarea cablurilor sau fortarea trepiedului.

Senzori optici interni, pe ambele axe, pentru operare simpla si sigura din telecomanda.

Senzorii pentru pozitia acasa permit monturii sa inceapa intotdeauna din pozitia de index, indiferent orientarea de dinaintea unui reset de alimentare

Senzorii de limita blocheaza automat miscarea monturii inante ca aceasta sa ajunga intr-un punct in care se pierd conditiile de siguranta.

Noul software include modelare multi-punct pentru orientare extrem de precisa, precum si multe alte caracteristici utile in astroforografie. Celestron a facut echipa cu producatorul de telescoape si monturi profesionale PlaneWave pentru a produce un software pentru controlul monturilor CGX si CGX-L. PWI SkyViewer este un program de planetariu ce permite localizarea rapida a oricaror obiecte ceresti din baza de date, in plus fiind capabil sa se conecteze online la baza de date SIMBAD pentru a descarca si mai multe obiecte. PWI foloseste softul de modelare PointXP pentru a permite realizarea unui model al pozitionarii monturii pe cer cu un numar nelimitat de stele, permitand in felul acesta imbunatatirea preciziei monturii si a erorilor acesteia. Ultima versiune a soft-ului se poate descarca de pe pagina oficiala http://www.celestron.com/support/planewave-instrument-software .

Amprenta la sol mai mare pentru trepied, pentru a creste stabilitatea.

Ajustarea pozitiei monturii pentru a optimiza centrul de greutate si pentru a utiliza la maxim gama latitudinala de 3-65grade.

Baza de montare in coada de randunica duala pentru CG-5/Vixen si CGE/Losmandy.

Trepiedul imbunatatit include picioare de otel, de 2" , cu semne de inaltime pentru pozitionare corecta rapida. Tava de accesorii poate tine trei oculare 1.25", doua oculare 2", telefonul dumneavoastra sau alte accesorii. Ofera in plus 20 de rgade de urmarire peste meridian, pe fiecare parte. Picioarele trepiedului pot fi stranse cu tava de accesorii montata.

Doua manere pentru ridicare si transport.

Manete de strangere in coada de randunica cu design nou si ergonomic.

Sistem de ajustare al alinierii polare inovativ si imbunatatit.

Ajustare pe latitudine mai ergonomica, pentru miscare lina chiar si la incarcaturi mari

Optional se poate monta o luneta polara.

Electronica

Telecomanda NexStar+ cu port USB

Doua porturi auxiliare pentru aliniere si operare fara cablu cu ajutorul StarSense AutoAlign si Modulul SkyPortal WiFi (vandute separat)

Port USB 2.0, pentru conectarea la PC cu ajutorul software-ului inclus

Port autoghidaj

Pregatire PPEC

Conector pentru mufa 12VDC

Ceas intern (care pastreaza informatiile legate de timp si loc)

click pentru imagine mai mare

Pret cu TVA: 12900 RON

Pret promo: 11900

Disponibilitate: in general in stoc

Livrare: 3-10 zile

 

Caracteristici

Montura Ecuatoriala Germana
Capacitate 25kg
Ajustare trepied pe inaltime 120cm - 197cm
Diametru picioare trepied 2"
Ajustare pe latitudine 3-65grade
Greutate trepied 8.7kg
Greutate cap montura ~20kg
Viteza maxima de deplasare 5/secunda (standard 4/secunda)
Rate de urmarire Sideral, Solar si Lunar
Numar porturi auxiliare 2
Port autoghidaj da
Port USB da
Software Software nou de control de pe PC
Elemente incluse Cap montura CGX
Trepied CGX
Tava accesorii
2 contragreutati de 5kg
telecomanda NexStar+
Cablu Alimentare DC (pentru bricheta masinii)
Garantie 2 ani

 

inapoi la pagina anterioara