Montura ecuatoriala CGEM II Celestron

pagina anterioara

Montura ecuatoriala computerizata CGEM II de la Celestron este o montura noua, performanta, cu un design atractiv, capabila sa sustina in siguranta si fara vibratii telescoapele SCT pana la un diametru de 11" (280mm) atat pentru observatii vizuale, cat si pentru astrofotografie. Capacitatea recomandata a instrumentelor instalate pe montura CGEM este de 18-20 kg. Montura CGEM II are o miscare precisa si fina pe ambele axe si o viteza maxima de cautare de 5o/sec ce permite pozitionarea rapida in orice zona a cerului.

click pentru imagine mai mare

Pret cu TVA: 10500 RON

Disponibilitate: la comanda

Livrare: in general in 7-10 zile

 

Caracteristici

Controlul miscarii

ecuatorial

Suport pentru accesorii inclus
Trepied Otel, 2"; greutate 7,71kg
Greutatea monturii 18,6kg
Contragreutati 1 buc. - 7,5 kg
Motoare urmarire incluse, DC servo cu encodere optice pe axele RA si DEC
Viteze de urmarire maxim 5o/sec, 2o/sec,  1o/sec, 64X, 16X, 8X, 4X, 1X, 0.5X; sideral, solar, lunar
Controller ecran LCD cu 2 linii, 16 caractere, baza de date cu 40000 obiecte, 400 obiecte pot fi definite de utilizator, informatii extinse despre 200 obiecte, upgradabil prin PC
Porturi RS-232, Aux, Autoguide
Precizia softului 24 biti; 0,08 arcsec
Proceduri de aliniere Autoalign, Quick Aling, Aliniere pe 2 stele, Aliniere pe 1 stea, Aliniere Sistem Solar
Rutine software Calibrarea monturii, Filtrare baza de date, Hibernare, 5 proceduri de aliniere, control permanent programabil al erorilor periodice (PEC), filtre (cauta numai obiectele aflate deasupra orizontului)
Tensiune alimentare 12 V, minim 1,5A
GPS optional, extern 16 canale - CN16
Alte accesorii software planetariu The Sky Level 1; software control montura NexRemote; cablu NexStar-RS232; cablu pentru curent de la bricheta masinii
Greutatea recomandata a instrumentelor 18-20 Kg

Designul monturii este ergononomic, suruburile pentru ajustarea altitudinii si azimutului fiind mari, iar cablurile de conexiune a motoarelor si electronicii sunt incorporate in interiorul monturii. Detine o baza de montare in coada de randunica duala pentru CG-5/Vixen si CGE/Losmandy.

Montura CGEM II dispune de o procedura de aliniere polara inovativa pe orice stea ("All Star") ce permite utilizatorului sa aleaga orice stea stralucitoare de pe cer, iar softul monturii va calcula erorile si va asista astronomul in alinierea polara cat mai precisa a monturii. O alta caracteristica de care vor beneficia in special astrofotografii este controlul permanent al erorilor periodice (PEC) ce permite antrenarea monturii pentru a memora permanent si a corecta erorile periodice ale mecanismului. Montura CGEM a este astfel construita incat sa poata urmari obiectele pe cer dincolo de meridian (linia imaginara ce uneste nordul cu sudul trecand prin zenit), partea cea mai buna a cerului pentru astrofotografie.

Montura este motorizata pe ambele axe si include tehnologia NexStar de control computerizat al telescopului. Controllerul monturii dispunde de o baza de date cu peste 40000 de obiecte ceresti definite ce pot fi cautate si urmarite automat. De asemenea utilizatorul poate defini/introduce in controller 100 de obiecte, iar pentru 200 de obiecte informatiile sunt detaliate. Folosind portul RS-232 montura poate fi controlata prin calculator, iar controllerul poate fi upgradat. Pentru astrofotografie este inclus si un port pentru autoguider. Alimentarea se face printr-o mufa ce se infileteaza sigur pentru a preintampina deconectarea accidentala a monturii.

 Montura se incadreaza din punctul de vedere al capacitatii si performantei intre monturile Advanced VX si montura CGX, fiind o platforma extrem de stabila pentru observatii vizuale si astrofotografie cu majoritatea modelelor de telescoape Celestron.

Accesorii recomandate pentru montura CG5-GT

Acumulator PowerTank Lithium

 

click pentru detalii

Kit GPS CN16

click pentru detalii

inapoi la pagina anterioara