Montura computerizata CGE PRO Celestron

pagina anterioara

Montura ecuatoriala computerizata CGE PRO de la Celestron este o montura pentru observatoare astronomice, puternica, precisa, automata, capabila sa sustina instrumente cu o greutate pana la 40 kg si care ofera cateva caracteristici foarte apreciate de astrofotografi. Desi are o greutate destul de mare, montura CGE PRO este relativ portabila putand fi dezasamblata in parti mai mici.

Montura introduce o procedura de aliniere polara numita "All Star" ce faciliteaza alinierea polara chiar si atunci cand nu este vizibila steaua Polara. Suruburile mari  pentru reglajul pe altitudine si azimut permit alinierea polara fara unelte suplimentare. Montura ecuatoriala CGE PRO poate urmari 20 grade dincolo de meridian, permitand astfel astrofotografia in cea mai buna zona a cerului fara necesitatea efectuarii unei rotatii complete la meridian. Mai mult, eroarea tipica a monturii este de +/- 5 arcsec si poate fi redusa mai mult prin activarea PPEC (controlul permanent erorilor periodice) si prin autoghidaj.

click pentru imagine mai mare

Montura CGE PRO

Pret cu TVA: 26990 RON

Disponibilitate: la comanda

Livrare: in general in 7-10 zile

 

 

Montura CGE PRO fara trepied:

Pret cu TVA: 19990 RON

Disponibilitate: la comanda

Livrare: in general in 7-10 zile

 

 

Caracteristici

Montura CGE PRO ecuatoriala
Mecanismul monturii roti melcate din otel, cu diametrul de 6" (15,24cm) cu 255 de zimti, axul melcului realizat din otel inoxidabil cu un diametru de 1,57" (3,99cm), cu 2 rulmenti cu diametrul de 2,68" (6,8cm); melc de otel cu diametrul de 0,75" (1,90cm) pretensionat; sistem de blocare in 4 puncte a axelor RA si DEC; melcul pentru DEC are un mecanism cu arc care minimizeaza jocul (backlash, eng.)
Controlul miscarii

ecuatorial

Suport pentru accesorii nu
Trepied Otel-inox, ajustabil pe inaltime intre 95cm si  137 cm; grosimea picioarelor 7 cm
Contragreutati 1 buc. - 10 kg
Scala de latitudine 10-65 grade
Motoare urmarire incluse, DC servo cu encodere pe ambele axe
Viteze de urmarire maxim 5o/sec, 2o/sec,  1o/sec, 64X, 16X, 8X, 4X, 1X, 0.5X; sideral, solar, lunar
Controller ecran LCD cu 2 linii, 16 caractere, baza de date cu 40000 obiecte, 400 obiecte pot fi definite de utilizator, informatii extinse despre 200 obiecte, upgradabil prin PC
Porturi RS-232, 3 porturi Aux, Autoguide, port PC
Precizia softului 24 biti; 0,08 arcsec
Precizia urmaririi 9 arcsec.
Precizia cautarii 5 arcmin. Prin folosirea de stele de calibrare, sincronizare si goto precis precizia poate fi imbunatatita pana la 1 arcmin.
Rutine software Calibrarea monturii, Filtrare baza de date, Hibernare, 5 proceduri de aliniere, control permanent programabil al erorilor periodice (PEC), filtre (cauta numai obiectele aflate deasupra orizontului)
Proceduri de aliniere Autoalign, Quick Aling, Aliniere pe 3 stele, Aliniere pe 2 stele, Aliniere pe 1 stea, Memorarea ultimei alinieri
Tensiune alimentare 12 V, minim 2A
GPS optional, extern 16 canale - CN16
Alte accesorii software planetariu The Sky Level 1; software control montura NexRemote; cablu pentru curent de la bricheta masinii
Greutate 79 Kg

 

Monturile ecuatoriale sunt recunoscute pentru stabilitatea lor superioara monturilor tip furca intrucat primele plaseaza centrul de greutate deasupra trepiedului si pot fi aliniate polar usor si fara necesitatea introducerii unei pene ecuatoriale. Stabilitatea monturii ecuatoriale CGE PRO este mult imbunatatita fata de sora ei mai mica (montura CGE). Montura beneficiaza de un trepied heavy duty cu picioare din otel inoxidabil cu diametrul de 7cm mentinute de doua sisteme de fixare a picioarelor, unul superior si unul inferior. Montura poate fi usor echilibrata prin glisarea contragreutatilor pe bara si a tubului optic pe montura. Telescopul se poate misca liber in jurul axei polare fara a atinge montura, astfel ca se pot monta orice fel de accesorii suplimentare la focalizator. Software-ul permite utilizatorului introducerea unor limite de miscare pentru a oferi o siguranta mai mare la atingerea accidentala de catre telescop a monturii, caracteristica utila in special cu telescoapele cu tuburi lungi.

Partea electronica este complet noua si ofera o tensiune constanta regulata motoarelor, acestea fiind capabile sa urmareasca precis chiar si atunci cand montura nu este perfect echilibrata.

Folosind doar controllerul montura CGE PRO are o acuratete a gasirii obiectelor de 5 arcmin. Folosind procedurile suplimentare precum Calibrare pe mai multe stele, Sincronizare si GoTo Precis acuratetea gasirii creste la 1 arcmin. Mecanismul intern al monturii ofera o precizie a urmaririi de 5 arcsec, iar folosind procedura de corectie a erorilor periodice precizia se poate imbunatati. Controllerul NexStar are posibilitatea modelarii cu precizie a cerului ce asigura plasarea foarte precisa a stelelor in campul vizual sau pe chipul camere foto. Aliniind montura pe stele de calibrare multiple software-ul controllerului creaza un model matematic al erorilor opto-mecanice inerente oricarei monturi. Acest model este salvat in controller si este utilizat pentru a compensa aceste erori imbunatatind astfel precizia gasirii obiectelor. De asemenea, montura CGE PRO este compatibila cu programul T-Point (de la Software Bisque) pentru realizarea unei orientari ultraprecise pe intreg cerul.

Controllerul monturii dispunde de o baza de date cu peste 40000 de obiecte ceresti definite ce pot fi cautate si urmarite automat (include cataloagele Messier, Caldwell, NGC). De asemenea utilizatorul poate defini/introduce in controller 400 de obiecte, iar pentru 200 de obiecte informatiile sunt detaliate. Folosind portul RS-232 montura poate fi controlata prin calculator, iar controllerul poate fi upgradat. Pentru astrofotografie este inclus si un port pentru autoguider. Planetariul The Sky Level 1 si softul NexRemote permit explorarea universului si controlul prin calculator al monturii si telescopului.

Recomandam montura CGE  observatoarelor astronomice si astronomilor amatori pentru utilizare cu instrumente mari pana la 17" diametrul si pentru astrofotografie.

Prezentare video a monturii CGE PRO Celestron

Accesorii recomandate pentru montura CGE PRO

Acumulator 12V 17Ah

 

click pentru detalii

Kit GPS CN16

click pentru detalii

inapoi la pagina anterioara