Montura computerizata NexStar SLT Celestron

pagina anterioara

Montura altazimutala computerizata NexStar SLT de la Celestron este o montura mica,  portabila, complet automatizata capabila sa sustina solid telescoape cu o greutate maxima (cu tot cu accesorii) de pana la 3,5 kg. Montura GT este precursoarea monturii NexStar SLT, insa datorita designului ei, fiabilitatii, dotarilor incluse si pretului scazut o oferim in paralel cu montura NexStar SLT ca o platforma independenta pentru telescoape mici si camere foto.

click pentru imagine mai mare

Pret cu TVA: 1830 RON

Disponibilitate: nedisponibila temporar

 

 

Caracteristici

Montura SLT altazimutala cu goto
Material constructiv Montura este realizata din aluminiu solid si otel
Controlul miscarii

altazimutal

Suport pentru accesorii da
Trepied pitcioare din otel, ajustabil pe inaltime 70-120cm
Suport de montare telescop pentru sina V Vixen/Celestron/Synta
Motoare urmarire incluse pe ambele axe
Viteze de urmarire sideral, solar, lunar; 2X, 4X, 6X, 16X, 32X; 0,5 - 2 - 4 grade pe secunda
Controller ecran LCD cu 2 linii, 16 caractere, baza de date cu 4033 obiecte,  upgradabil prin PC la 40000 obiecte folosind programul Nexstar Observers' List (NSOL)
Porturi RS-232, pentru conectare la PC
Proceduri de aliniere Autoalign, Quick Align, Auto 2 Star Align, Aliniere pe 2 stele, Aliniere pe 1 stea, Aliniere pe sistemul solar
Tensiune alimentare 12 V - 1,5A, transformator 220V/12V optional (neinclus) sau cu 8 baterii AA alcaline (neincluse)
GPS optional, extern 16 canale - SkySync
Alte accesorii software planetariu SkyX First Light Edition
Sarcina maxima de incarcare 3,5 kg
Greutate 4,13 Kg

 

Montura NexStar SLT este o montura altazimutala complet computerizata. Controllerul va da posibilitatea sa cautati automat peste 4000 de obiecte, inclusiv peste 600 galaxii, 300 de roiuri de stele si zeci de stele binare

Montura NexStar SLT este alimentata cu 8 baterii AA sau prin folosirea unui adaptor AC/DC optional. Montura NexStar SLT a fost proiectata pentru ergonomie, toate cablurile motoarelor fiind interne astfel ca se evita incalcirea si ruperea lor in urma miscarilor telescopului, iar controllerul poate fi scos din suportul lui si utilizat din mana sau lasat prins de montura. Cu o apasare de buton puteti selecta obiectele ce doriti sa le observati din cataloagele stelare incluse, schimba vitezele de cautare, puteti citi detalii despre obiectele observate sau sa aflati daca un obiect poate fi observat pe cer in acel moment.

Montura SLT contine tehnologia revolutionara SkyAlign de aliniere usoara a telescopului. Introduceti data, timpul si locatia in care va aflati in controller si apoi indreptati telescopul spre trei obiecte ceresti luminoase. Nu trebuie sa stiti numele stelelor, puteti alege chiar si Luna sau planetele pentru aliniere.

Folosind portul RS-232 montura poate fi controlata prin calculator. Prin intermediul softului NSOL baza de date poate fi largita la 40000 de obiecte prin PC. Este inclus softwareul de planetariu SkyX First Light Edition.

 

Accesorii recomandate pentru montura GT

Acumulator 12V 17mA

 

click pentru detalii

Kit GPS CN16

click pentru detalii

inapoi la pagina anterioara