Telescop NexStar Evolution 8 HD cu StarSense Celestron

pagina anterioara

Controleaza-ti telescopul folosind smartphone-uri sau tablete iOS sau Android si aplicatia Celestron cu interfata de planetariu si tehnologie SkyAlign.

NexStar Evolution continua sa evolueze. Celestron a adus impreuna cea mai buna optica si cea mai buna tehnologie pentru a crea un telescop incredibil de versatil si portabil.  Va puteti bucura de optica EdgeHD 8" si de autoalinierea StarSense, totul controlat de pe telefonul sau tableta dumneavoastra.

Tehnologia StarSense iti aliniaza telescopul automat si functioneaza cu aplicatia SkyPortal pentru un control wireless complet.

Cu inovativul NexStar Evolution 8HD, va bucurati de optica EdgeHD controland sistemul fara cablu, prin aplicatia SkyPortal. Acum, echipat cu StartSense AutoAlign, alinierea este facuta automat, imediat dupa ce selectati "Conect and Align!". Observatiile vizuale, astrofotografia si alinierea fara cablu se regasesc toate in acest sistem compact si solid. Este cel mai capabil si mai usor de folosit sietm oferit de Celestron. Este oricand gata de actiune!

Atunci cand NexStar Evolution a fost introdus in lumea astronomiei, a venit insotit de alte doua inovatii Celestron de succes: telescoapele Schmidt Cassegrain si optica computerizata go-to pe o montura in furca cu un singur brat. Tehnologia si optica a continuat sa evolueze de-a lungul timpului. In ceea ce priveste tehnologia, a fost adaugat sistemul de auto-aliniere StarSense, precum si controlul WiFi prin aplicatia SkyPortal. Iar legat de optica, sistemul EdgeHD cu camp aplatizat si lipsit de coma este compatibil cu multe tipuri de camere, in speciat camere CCD si DSLR de format mare. Toate aceste invoatii se regasesc acum intr-un singur telescop: NexStar Evolution 8HD StarSense- un telescop compact, usor de utilizat, capabil de observatii vizuale si astrofotografie

StarSense AutoAlign - Celestron a adaugat tehnologia StarSense AutoAlign aplicatiei SkyPortal, transformand SkyPortal in cea mai avansata aplicatie de control existenta. StarSense nu doar se aliniaza automat de pe telefon sau tableta, dar are si un sistem avansat de modelare, permitand pana la 10 puncte de aliniere pentru cea mai precisa urmarire posibila. Chiar si cei mai experimentati astronomi vor folosi cu placere StarSense AutoAlign cu ajutorul aplicatiei. Acest accesoriu accesibil inlocuieste alte programe scumpe care se folosesc de obicei pentru modelarea monturii.

Utilizand aceasta tehnologie de modelare, veti obtine rezulate excelente de urmarire de la un orizont la celalalt. Daca aveti nevoie ca alinierea sa fie perfecta, adaugati pana la 10 stele de calibrare pentru a obtine un inalt nivel de precizie, necesar pentru localizarea obietelor si pentru astrofotografie.

Daca sunteti interesat de astrofotografie, NexStar Evolution 8 este un instrument excelent cu care sa incepeti. Este singura montura cu furca din aceasta gama de pret care contine roti melcate, precum si motoare imbunatatite. Precizia de urmarire a lui NexStar Evolution este atat de impresionanta  incat puteti captura imagini obiecte deep-sky doar atasand o camera DSLR. Pe masura ce progresati in domeniul astrofotografiei, puteti achizitiona o pana HD (Wedge HD) pentru a putea realiza expuneri mai mari si prin urmare, imagini cu mai multe detalii.

Desigur, optica Schmidt-Cassegrain ofera imagini luminoase, clare. Optica beneficiaza de straturi anti-reflex StarBright XLT - o alegere foarte buna atat pentru pasionatii de observatii vizuale cat si pentru astrofotografi. NexStar Evolution este echipat cu 4 porturi auxiliare, doua pe partea superioara a furcii si doua in partea de jos. O telecomanda clasica NexStar + este inclusa dar nu este necesara daca folositi aplicatia Celestron. NexStar Evolution mai include o luneta cautatoare StarPointer, doua oculare 1.25", o oglinda diagonala si un adaptor AC.

 

click pentru imagine mai mare

Pret cu TVA: 13900 RON

Disponibilitate: la comanda

Livrare: in general in 7-10 zile

 

 

Caracteristici

Diametru 203.2 mm
Design optic schmidt-cassegrain
Distanta focala 2032 mm
Raport focal f/10
Distanta focala ocular 1 40mm
Distanta focala ocular 2 12.5mm
Putere de marire cu ocular 1 51x
Putere de marire cu ocular 2 163x
Cautator StarPointer
Diagonala Star 1,25"
Montura NexStar Evolution
Tip montura Furca altazimutala cu un singur brat
Suport pentru accesorii da
Trepied Otel
Alimentare Baterie reincarcabila inclusa
Marirea maxima utila 480x
Marirea minima utila 29x
Magnitudine stelara 14
Rezolutie (Rayleight) 0.59 arcsec
Rezolutie (Dawes) 0.57 arc sec
Puterea de adunare a luminii 843x
Obstructia oglinzii secundare 64mm
Obstructia oglinzii secundare dupa suprafata 9,77%
Straturi antireflex StarBright XLT
Lungimea tubului optic 43.2cm
Greutatea totala a telescopului 18,4 kg
Viteza maxima de deplasare 4 grade pe secunda
Viteze de urmarire sideral, lunar, solar
Proceduri de aliniere SkyAlign, 3-Star Align, Solar System Align
Porturi de comunicare un port telecomanda, 3 porturi auxiliare pentru accesorii optionale
Baza de date Evo App peste 120.000, incluzand 220 dintre cele mai bune obiecte din sistemul solar si deep-sky
Port pentru incarcare USB Da
Garantie 2 ani

Aplicatia SkyPortal

Cea mai noua aplicatie de planetariu de la Celestron redefineste experienta pe care o puteti avea cu cerul noptii. Explorati Sistemul Solar, 120.000 de stele, peste 200 de roiuri de stele, nebuloase, galaxii, zeci de asteroizi, comete si sateliti - inclusiv ISS. SkyPortal contine tot ce aveti nevoie pentru a va bucura din plin de cerul noptii.

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara