Prisma Herschel 1.25" Lunt

pagina anterioara

Prisma Herschel de la Lunt Solar Systems este destinata folosirii impreuna cu telescoape refractoare cu o apertura mai mica de 150mm si un focalizator de 1.25". Prisma ofera imagini superioare ale Soarelui, in lumina alba si impreuna cu filtrul ND 3.0 inclus formeaza un sistem complet.

 

click pentru imagine mai mare

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

 

Prisma Herschel este folosita pentru a observa Soarele in lumina alba, folosind telescoape refractoare. Aproximativ 95% din lumina Soarelui este blocata de catre prisma Herschel. Lumina care este lasata sa treaca este diminuata de catre filtrul neutru ND3.0. Un filtru pentru polarizarea luminii poate fi instalat pentru a reduce cantitatea de lumina pana la nivelul dorit.

Diferenta dintre o prisma Hershel si un filtru care se monteaza frontal este faptul ca procesul de filtrare a luminii are loc chiar inainte ca lumina sa ajunga la ocular. In acest fel se obtine o imagine mai clara si cu un contrast ridicat.

Avatanjele noilor prisme Herschel:

- optica de inalta calitate, cu un contrast excelent

- corp inchis complet

- fara scapari de lumina

- filtrul ND 3.0 este deja fixat

Deoarece intreaga energie si caldura Soarelui vor fi in interiorul telescopului, va sfatuim sa folositi doar refractoarele impreuna cu o prisma Herschel. Elementele optice (lentile corectoare, oglinzi secundare) ale telescoapelor reflectoare pot deveni foarte fierbinti  si pot fi distruse.

Prisma Herschel produce lumina polarizata si prin urmare puteti folosi un filtru de polarizare pe ocular sau pe adaptorul camerei. Rotind filtrul de polarizare luminozitatea va fi redusa.

Filtrul de polarizare nu este inclus.

Ce gasiti in cutia de livrare:

- Prisma Herschel 1.25"

- filtru ND 3.0

- geanta de aluminiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara