Cupole de proiectie pentru planetariu STARMAX

pagina anterioara

Cupolele de planetariu STARMAX sunt realizate din fibra de sticla, vopsite la interior cu vopsea cu reflectivitate optimizata fie pentru videoproiectoare, fie pentru planetarii optomecanice clasice sau Baader. Tipul de proiectie ce va fi utilizata in cupola este importanta pentru alegerea nuantei in care va fi vopsita cupola. Videoproiectoarele sunt mult mai stralucitoare decat planetariile optomecanice, astfel ca pentru realizarea unui contrast bun si eliminarii reflexiilor parazite ale suprafetei este necesara utilizarea unei nuante de gri neutru pentru suprafata reflectorizanta. In cazul proiectoarelor optomecanice, o suprafata alba mata este cea mai buna solutie pentru un contrast puternic. Partea exterioara este vopsita gri in mai multe straturi pentru a bloca trecerea luminii prin panourile de fibra de sticla. Toata cupola se sprijina pe o structura metalica ce se fixeaza in pardoseala permanent si care sustine si panourile de incinta a cupolei. In cazul cupolei de 2,5m diametrul structura metalica de sustinere poate ramane nefixata de pardoseala putandu-se misca cupola in incapere sau in cazul in care aceasta nu are un loc permanent unde ramane instalata. Tototadata cupola de 2,5m nu necesita panouri de incinta, ci aceasta este dotata cu o cortina circulara care blocheaza lumina externa.

Oferim 3 dimensiuni tipizate ale cupolei de proiectie: 2,5m, 5m si 7m diametrul.

Cupola de 2,5m este cea mai mica cupola de proiectie ce poate fi utilizata pentru planetarii si proiectii de filme semisferice. Cupola permite vizionarea spectacolului de catre 6 persoane adulte concomitent sau pana la 10 copii, asezati pe scaune dispuse pe perimetru. Cupola poate fi instalata in incaperi cu o inaltime minima de 2,8m, recomandabil 3m. Datorita dimensiunilor reduse recomandam cupola tuturor scolilor sau muzeelor ce nu detin un spatiu unde sa se poata instala o cupola mai mare, cluburilor/cercurilor de astronomie sau pasionatilor de astronomie ce doresc un planetariu pentru acasa. Si costul ei este mult mai mic decat al modelelor mai mari.

Mai jos prezentam cateva imagini cu cupola de 2,5m instalata la sediul firmei noastre. Nu este vizibila in poza cortina circulara si sistemul de proiectie. Nuanta aleasa a cupolei este o varianta de mijloc, atat pentru demonstratii cu planetariul Baader, cat si cu sistemul de proiectie digital, din acest motiv fundalul cerului din imaginile proiectate nu este atat de negru precum apare pe o cupola optimizata pentru proiectie digitala.

Cupola de proiectie de 2,5m diametrul, cu sistem de fixare metalic. Din imagine lipseste cortina circulara care inchide cupola pe perimetru pana la podea si care blocheaza lumina exterioara. Cupola este vopsita cu o vopsea speciala alba sau gri la interior, iar la exterior gri.

Cupolele de 5m si 7m sunt cupole fixe ce necesita un spatiu adecvat pentru instalare. Cupola de 5m se poate instala in incaperi cu inaltimea minima de 6m, iar cupola de 7m necesita o incapere cu inaltimea minima de 7m. Imbinarile panourilor cupolei se finiseaza in momentul instalarii, astfel incat suprafata de proiectie este complet neteda. Spatiul de sub cupola este inchis cu pereti de incinta acoperiti cu materiale absorbante de lumina, prevazuti cu fante pentru sistemul de aer conditionat, iluminare si sistemul audio. Este recomandabila o izolare fonica la interior a peretilor incaperii unde va fi instalata cupola. Cupola de 5m permite vizionarea spectacolului de aproximativ 20 persoane concomitent, asezati pe scaune dispuse pe perimetru sau pe randuri, iar cupola de 7m permite vizionare spectacolului de aproximativ 35 de persoane concomitent asezati pe scaune dispuse pe randuri.

Preturi si disponibilitate

Cupola de 2,5m diametrul

Este livrata sub forma de kit si contine: cupola de fibra de sticla cu diametrul de 2,5m (culoare interioara alb sau gri, in functie de proiectorul ce va fi utilizat), structura metalica de sustinere cu inaltimea de 3m (picioarele pot fi scurtate la o inaltime mai mica), toate elementele de asamblare a cupolei si prindere, cortina circulara, kit special pentru umplerea si netezirea imbinarilor in cazul instalarilor definitive. Cupola este asamblata complet in atelierul nostru si toate elementele sunt numerotate in ordinea recomandata a asamblarii. Cupola poate fi instalata de o echipa de 3 persoane cu minime abilitati tehnice. Nu include scaune, dar putem furniza la cerere scaune cu spatar cu inclinare reglabila sau banca circulara.

Pret: 14880 lei (TVA inclus), plus transport

Timp de livrare: 8-10 saptamani de la momentul comenzii ferme

Cheltuieli de instalare (optional): 5000 lei, TVA inclus

Cupole de 5m si 7m diametrul

Contine: cupola de fibra de sticla cu diametrul de 5m sau 7m (culoare interioara alb sau gri, in functie de proiectorul ce va fi utilizat), panouri de mascare a bazei, structura metalica de sustinere, toate elementele de asamblare a cupolei si prindere, pereti de incinta din material lemnos capitonati la interior, cu fante pentru sistemul de aer conditionat si sunet, sistem de iluminare interior, sistem de iluminare cupola, usa de acces capitonata la interior, kit si vopsea pentru finisarea finala. Cupola este asamblata complet in atelierul nostru, finisarea finala se face in momentul instalarii definitive. Instalarea cupolei este realizata de personalul nostru. Sistemul de scaune se poate alege.

Pret: in functie de finisajele alese, se stabileste la momentul comenzii

Timp de livrare: 5-6 luni de la semnarea contractului

inapoi la pagina anterioara