Reflector newtonian Dobson 254mm Flextube Pyrex Sky-Watcher

pagina anterioara

Seria de telescoape Dobson Flextube reprezinta o noua abordare a venerabiliului telescop Dobson. Sky-Watcher a reproiectat si imbunatatit seria originala de telescoape Dobson. Noile modele se remarca printr-un tub optic tip truss cu bare, care se poate colapsa usor la o lungime mai mica fara ca performantele optice sa fie afectate. Spre deosebire de alte designuri de telescoape cu tuburi truss, modelele Dobson Flextube de la Sky-Watcher nu au nevoie de dezasamblarea si asamblarea barelor intre folosiri. Telescopul Dobson se poate transporta in 2 parti (montura si tub optic) si poate fi asamblat usor si rapid in doar cateva secunde. Odata extins tubul colimarea oglinzilor este usor de realizat, alinierea oglinzilor pastrandu-se pe parcursul intregii sesiuni de observatii.

click pentru imagine mai mare

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Disponibilitate: in stoc

Recomandat pentru: observatii vizuale deepsky si planetare

Caracteristici

Diametru 254mm
Tipul oglinzii Parabolica din Pyrex
Distanta focala 1200mm
Raport focal f/4,7
Diametrul oglinzii secundare 58mm
Marire teoretica maxima 508X
Magnitudine stelara maxima 14,7
Rezolutie (arcsec.) 0,45
Cautator 9X50 900
Diametrul focalizatorului Crayford 2" cu adaptor 1,25"
Montura Dobson
Controlul miscarii

Altitudine, Azimut

Suport pentru accesorii Da
Oculare Super Plossl 25mm, 10mm
Dimensiunea tubului 38X(80-120)cm
Greutate 27.5 Kg
Greutate ambalat 36 Kg
Greutate volumetrica 47,2 kg

Montura Dobson a fost reproiectata si ea, noile modele Flextube remarcandu-se printr-o miscare mult mai fina si mai lina pe azimut (modelul de 305mm poate fi miscat cu un singur deget). Ca si seria originala de telescoape, seria Flextube au acelasi mecanism de reglare a tensiunii miscarii pe altitudine ce elimina necesitatea utilizarii unor contragreutati suplimentare pentru balansarea telescopului cu oculare sau accesorii grele.

Telescopul Dobson 254mm Flextube Pyrex are o oglinda parabolica de 254mm diametrul din Pyrex. Pyrexul asigura o aclimatizare si o stabilitate termica de 3 ori mai buna decat oglinzile din sticla obisnuita, oglinda fiind astfel mai putin expusa deformarilor datorate modificarilor rapide de temperatura, ceea ce rezulta intr-un timp de asteptare mai scurt necesar pentru ca telescopul sa produca cele mai bune imagini şi o stabilitate termică mai bună pe parcursul Óntregii nopţi. Oglinda de 254mm diametrul aduna cu 61% mai multa lumina decat modelul de 203mm pentru a produce imagini luminoase, de o mare rezolutie a obiectelor deep-space putin luminoase ce in telescoapele mai mici sunt abia vizibile. Cerul va aparea mult mai instelat, bratele spirale ale galaxiilor sunt vizibile, imaginile planetare sunt bogate in detalii, clusterii de stele sunt rezolvati pana la nucleu. Cautatorul 9X50 este in unghi drept, ceea ce permite o utilizare mai facila a acestuia pentru gasirea obiectelor pe cer.

Prezentarea telescoapelor Dobson colapsabile

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara