Reflector newtonian Dobson 400mm Flextube SynScan GOTO Sky-Watcher

pagina anterioara

Noua linie de telescoape de telescoape Dobson Flextube de la Sky-Watcher beneficiaza de ultima tehnologie de urmarire si cautare automata a obiectelor pe cer, fiind astfel instrumente complete. Dupa o initializare prealabila a sistemului prin introducerea datelor solicitate (latitudinea, longitudinea, timpul, fusul orar) si alinierea pe 3 stele, systemul SynScan AZ permite gasirea automata si urmarirea oricarui obiect pe cer aflat in baza de date a controllerului ce contine 42900 de obiecte ceresti: stele, planetele, Luna, nebuloase, galaxii, roiuri de stele, stele duble.  Sistemul cu doua encodere pe axe permite miscarea manuala a telescopului oricand in timpul sesiunii de observatii, fara ca telescopul sa-si piarda alinierea. Telescopul Dobson 400mm Flextube are o oglinda parabolica de 400mm diametrul, cea mai mare oglinda disponibila de la SkyWatcher. Oglinda de 355mm aduna cu 30% mai multa lumina decat modelul de 355mm si de 248% (2,48 ori) mai multa decat popularul telescop de 254mm pentru a produce imagini luminoase, de o mare rezolutie a obiectelor deep-space putin luminoase ce in telescoapele mai mici sunt abia vizibile.

click pentru imagine mai mare

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Recomandat pentru: observatii vizuale deepsky si planetare

Caracteristici

Diametru 400mm
Tipul oglinzii Parabolica din Pyrex
Distanta focala 1800mm
Raport focal f/4,5
Diametrul oglinzii secundare ?mm
Marire teoretica maxima 800X
Magnitudine stelara maxima 15,8
Rezolutie (arcsec.) 0,29
Cautator 9X50 900
Diametrul focalizatorului Crayford 2" cu adaptor 1,25"
Montura Dobson SynScan AZ
Controlul miscarii

Altitudine, Azimut, SynScan GOTO

Suport pentru accesorii Da
Oculare Super Plossl 25mm, 10mm
Dimensiunea tubului ?cm
Greutate ? Kg
Greutate ambalat ? Kg
Greutate volumetrica ? kg

Seria de telescoape Dobson Flextube reprezinta o noua abordare a venerabiliului telescop Dobson. Sky-Watcher a reproiectat si imbunatatit seria originala de telescoape Dobson. Noile modele se remarca printr-un tub optic tip truss cu bare, care se poate colapsa usor la o lungime mai mica fara ca performantele optice sa fie afectate. Spre deosebire de alte designuri de telescoape cu tuburi truss, modelele Flextube de la Sky-Watcher nu au nevoie de dezasamblarea si asamblarea barelor intre folosiri. Telescopul se poate transporta in 2 parti (montura si tub optic) si poate fi asamblat usor si rapid in doar cateva secunde. Odata extins tubul colimarea oglinzilor este usor de realizat, alinierea oglinzilor pastrandu-se pe parcursul intregii sesiuni de observatii.

Montura Dobson a fost reproiectata si ea, noile modele Flextube remarcandu-se printr-o miscare mult mai fina si mai lina pe azimut (modelul de 305mm poate fi miscat cu un singur deget). Ca si seria originala de telescoape, seria Flextube au acelasi mecanism de reglare a tensiunii miscarii pe altitudine ce elimina necesitatea utilizarii unor contragreutati suplimentare pentru balansarea telescopului cu oculare sau accesorii grele.

De asemenea, telescoapele Dobson Flextube sunt livrate cu focalizatoare Crayford cu viteze, cu cursa lina si precisa.

Prezentarea telescoapelor Dobson colapsabile

 

Prezentarea telescoapelor Dobson SynScan

 

inapoi la pagina anterioara