Reflector newtonian Dobson 458mm/1900mm Truss Sky-Watcher

pagina anterioara

Telescopul reflector newtonian cu montura Dobson de 18" F/4,1 reprezinta un nou concept Sky-Watcher. Celula deschisa a oglinzii si tubul truss il fac usor de transportat (telescopul incape in orice masina de mici dimensiuni). Chiar si o singura persoana il poate asambla, misca si folosi. Cu toate ca greutatea telescopului asamblat este de 50kg, cea mai grea parte care trebuie transportata cantareste doar 12kg. Instalarea sau demontarea sa se poate realiza intr-un interval de 20 de minute.

Design-ul telescopului este unul nemaintalnit la telescoapele Sky-Watcher, dar ce este prezent la telescoape produse de alte firme. Sky-Watcher a reusit nu doar produca un telescop cu apertura mare excelent, ci si un telescop cu un pret accesibil.

Barele tubului truss au fiecare o grosime de 30mm si ofera o structura solida ce impiedica orice modificare a colimarii. Fiecare tub este numerotat individual pentru a va ajuta sa asamblati corect telescopul de fiecare data. Barele sunt mentinute in pozitie cu ajutorul unor cleme cu eliberare rapida, astfel incat puteti realiza montarea/demontarea cu mainile goale, fara alte instrumente. Baza este extrem de solida si intregul telescop se misca pe patru sine fabricate din teflon. Exista si doua suruburi de blocare care opresc orice miscare pe verticala.

Oglina principala a telescopului este parabolica, realizata din pyrex, de forma conica cu nervuri de consolidare, cu o greutate mica fata de una realizata din disc plin si  produce rezultate excelente datorita suprafetei optice cu o calitate cel putin limitata de difractie . Diametrul de 18" al oglinzii garanteaza obtinerea unor detalii incredibile.

 

 

 

Vizitati noul nostru magazin online pentru preturi si stocuri la zi

Disponibilitate: la comanda

Livrare: in 3-5 zile

Recomandat pentru: observatii vizuale deepsky si planetare

 

 

 

click pentru imagine mai mare

Caracteristici

Diametru 458mm
Tipul oglinzii Parabolica din Pyrex
Distanta focala 1900mm
Raport focal f/4,1
Diametrul oglinzii secundare 120mm
Marire teoretica maxima 916X
Magnitudine stelara maxima 16,5
Rezolutie (arcsec.) 0,25
Cautator 9X50 drept
Focalizator Crayford 2" cu adaptor 1,25", cu reductie 1:10
Montura Dobson
Controlul miscarii

Altitudine, Azimut

Suport pentru accesorii Da
Oculare 10mm (1,25"), 28mm (2")
Dimensiunea tubului  -
Greutate 50 Kg
Garantie 2 ani

inapoi la pagina anterioara