Filtre pentru observatii solare in CaK-

Solar Spectrum

pagina anterioara

Filtre solare CaK Solar Spectrum

Click pentru imagine mai mare

Filtrele solare ce izoleaza lungimile de unda CaK (calciu ionizat) permit observarea cromosferei Soarelui si a anumitor detalii ale acesteia. Cromosfera este un strat neregulat deasupra fotosferei solare unde temperaturile ajung intre 60000 C si 200000 C. Soarele are doua linii spectrale puternice in ultraviolet, una la 393,4nm - Ca II K si una la 396,9 nm Ca H. Studierea soarelui in aceste lungimi de unda permit determinarea grosimii atmosferei solare. In aceste linii spectrale se pot observa straturi pana la o adancime de 2000km desupra suprafetei vizibile a Soarelui. Centrul liniei spectrale Ca II K este foarte sensibila la prezenta campurilor magnetice, astfel ca se pot observa campuri magnetice moderate ca intensitate sub forma unor zone albicioase, insa campurile magnetice puternice (petele solare) nu apar. De asemenea se pot observa celulele supergranule care au margini albicoase si plaje

Imagine luata prin filtru solar CaK

Diferente intre imaginile produse de filtre solare CaK (imaginea din stanga) si filtrele h-alfa (imaginea din dreapta).

Solar Spectrum produce filtre in spectrul Calciului pentru linia de 396nm. La cerere se pot realiza filtre pentru orice linii spectrale intre 380 si 700nm, precum linia verde pentru studierea coroanei solare.

Filtrele Solar Spectrum pot fi folosite cu refractoare cu aperturi intre 40mm si 180mm. Spre deosebire de filtrele solare ce se monteaza la obiectiv, filtrele Solar Spectrum fiind montate la focalizator ofera flexibilitate in alegerea refractorului pe care vor fi folosite si nu limiteaza rezolutia finala a imaginii, telescopul fiind singura limita a rezolutiei. Astfel fitrele Solar Spectrum pot fi configurate flexibil pentru a se potrivi oricaror telescoape si aperturi dorite fara pierderi de rezolutie.

Telescop solar, telescoape solare h-alfa

Disponibilitatea filtrelor CaK Solar Spectrum: Filtrele sunt realizate si disponibile in general la comanda. Timpul de livrare este in general intre 2 si 6 luni in functie de marimea filtrului, latimea de banda si linia spectrala ceruta.

Preturi: la cerere

Modalitati de plata: Intrucat filtrele solare sunt instrumente specializate ce se realizeaza in general la comanda, solicitam plata unui avans de 50% in momentul comenzii, urmand ca diferenta sa fie achitata in momentul in care filtrul poate fi livrat. Toate platile se fac prin banca (ordin de plata, depunere numerar la casieria bancii), fara exceptie.

Garantie: Toate filtrele beneficiaza de o perioada de 5 ani de garantie, daca sunt utilizate corect.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara