Camera ccd STT-8300 SBIG

pagina anterioara

Fara compromisuri. Noile camere de dimensiuni medii din seria STT ofera caracteristici pe care nu le veti mai intalni la nicio alta camera de astrofotografie, indiferent de dimensiunile ei. Conceputa pe baza experientelor antrerioare, seria STT reprezinta exact ceea ce astrofotografii amatori au cerut de la un sistem de fotografiere in corpul unei camere cu dimensiuni reduse: 4.6x4.9x2.9 inch.

Caracteristicile standard includ: racire in doua stagii cu o valoare a ΔT de -50grC, doar cu aer; camera este pregatita pentru racirea cu apa; USB 2.0 si Ethernet pe fiecare camera; full frame buffer; citire low-noise rapida (pt 8.3MP CCD in mai putin de o secunda); mod de procesare a imaginii selectabil de catre utilizator; ventilatoare cu viteza variabila; control precis al temperaturii; detectare inghet; sticla senzorului cu invelisuri safir; indicatori pentru status, putere, relay; comapatibila Window si Mac, 32 si 64 biti

Roata de filtre de inalta precizie. O noua roata de filtre a fost conceputa special pentru seria STT. Caruselul contine 8 filtre de 36mm, putand fi folosite si filtre de 1.25". Designul incorporeaza un senzor CCD de autoghidaj astfel incat lumina de la steaua de ghidaj este capturata inainte de a ajunge la filtre. Roata de filtre are un sistem de repozitionare continua a filtrului astfel incat acesta sa se afle intotdeauana in aceeasi pozitie, indiferent de factorii care ar putea influenta acest lucru (pierderi de energie, miscari bruste).

In testele realizate de catre SBIG, repozitionarea a avut o precizie mai buna de 5.4 microni dupa cateva rotatii complete ale caruselului.

Obturator cu iluminare uniforma.

O diafragma mecanica este inclusa pentru a facilita capturarea cadrelor negre. Acesta este o necesitate pentru oricine doreste o operare de la distanta, asta insemnand chiar si la cativa pasi departare de telescop. O astfel de diafragma creste costurile producerii unei astfel de camere, insa pretul este justificat: aduga un important plus de functionalitate si performanta.

Inca din  perioada in care camerele SBIG ST-7 incepeau sa fie produse, compania a implementat diafragme ce asigura o iluminare uniforma a senzorului, ceva ce se regaseste la foarte putine camere de astro-fotografie. Iluminarea uniforma se refera la un mecanism al diafragmei ce face ca deschiderea si inchiderea sa nu influenteze proportia in care lumina ajunge pe suprafata senzorului, asa cum se intampla in cazul diafragmelor de tip iris. Diafragma camerelor STT-8300 trece deasupra senzorului CCD fara a lase nici o parte a senzorului expusa la lumina diferit fata de alte parti. Un alt beneficiu al acestui tip de diafragma este ca are o singura parte care se misca, motorul, fiind astfel capabila sa opreze milioane de expuneri fara a da rateuri. Diafragma este in asa mod construita incat nu va exista nici un fel de problema daca veti folosi camerele STT-8300 pentru ghidaj.

Procesarea interna a imaginilor. STF-8300 si STT-8300 sunt primele astro-camere disponibile cu posibilitatea de a curata imaginile raw folosind procesarea automata a imaginilor. Selectand nivelul de pixeli fierbinti care sa fie eliminati sau coloanele care trebuie reparate, utilizatorul poate obtine imagini foarte curate fara a fi nevoie de post-procesare.

Racire termoelectrica cu doua stagii. Camerele STT folosesc un sistem de racire cu doua stagii, doua ventilatoare cu viteza variabila care si-au dovedit eficienta pe camerele din seria STX. Camerele ating o valaore a ΔT  de -50grC in cinci minute si un maxim mediu al ΔT  de -57gr in mai putin de 10 minute, folosind doar aer. In plus, chiar daca in majoritatea situatiilor nu este nevoie de utilizarea apei pentru racire, camerele STT sunt pregatite pentru a li se monta un sistem de racire cu apa.

Curentul negru Senzorul KAF8300 are un curent negru foarte redus, chiar si la temperatura camerei. Racirea senzorului reduce curentul cu inca 50% pentru fiecare diferenta de 5,8 grade C. Specificatiile Kodak indica un curent negru de sub 200 electroni/pixel/secunda la +60grC. Extrapoland, la -15grC curetul negru este de circa 0.02e-.

 

Eficienta cuantica. O alta caracteristica a camerelor STT este eficienta cuantica relativ mare. Tehnologia cu microlentile este folosita pentru a focaliza mai multa lumina pe fiecare pixel crescand astfel eficienta cuantica efectiva. Foarte multe nebuloase emit o mare parte din lumina in partea rosie a spectrului (in mod particluar la 656nm, lungimea de unda a luminii H-alpha). Alte obiecte precum stelele sau galaxiile emit foarte multa energie aproape de IR. Potrivit caracteristicilor KAF-8300, sensibilitatea senzorului se intinde pe partea vizibila a spectrului si catre IR cu un varf de aproximativ 60% la 550nm si 50% la 656nm. Este la fel de sensibila la 850nm ca si la 350nm. Aceasta intindere semnificativa explica popularitatea (si succesul) senzorului in astrofotografie.

Port autuguider ST-4. Portul este acelasi ce este folosit si pe celelalte camere SBIG si se foloseste pentru conectarea camerei la montura atunci cand doriti sa folositi camera pentru autoghidaj.

Operare 12VDC.  Camerele din seria STT se livreaza impreuna cu un alimentator AC care opereaza de la 100-240VAC si ofera 12VDC la 3.5A. Camera STT-8300 detine si un regulator de voltaj si poate fi alimentata direct de la la orice sursa cu un voltaj cuprins intre 10 si 14 volti.

 

Pret : 3600€ + TVA

Disponibilitate: la comanda

click pentru imagine mai mare

 

Specificatii

CCD
CCD Kodak KAF-8300
Pixeli 3326 x 2504 pixeli
Dimensiune CCD 17.96 x 13.52 mm
Numar total de pixeli 8,3 milioane
Dimensiunea pixelilor 5,4X5,4 microni
Capacitate Full Well ~ 25.000 e-
Antiblooming 1000X
Curent negru (zgomot de fond) 0,02e-/pixel/sec la -15ºC
Specificatii redare/citire
Diafragma mecanica cu iluminare uniforma
Timp de expunere 0.12s - 3600s rezolutie 10ms
Corelare sampling dublu da
Convertor A/D 16 biti
Castig A/D 0,37e-/ADU
Moduri binned 1x1, 2x2, 3x3, 9X9, 1Xn
Rata de digitizare a pixelilor >1.000.000 pixeli / s
Transfer Full-Frame < 1 secunda
Transfer cadre in mod focalizare ~ 1 secunda
Specificatiile de sistem
Racire doua stagii, ventilatoare cu viteza varirabila; ΔT -55grC
Regularizare temperatura +/- 0.1grC
Alimentare 12VDC la 3.5 amp;  sursa inclusa
Interfata pentru calculatoare USB 2.0, Ethernet
Compatibilitate Windows 98/200/Me/XP/Vista

Mac OS-X

Alte caracteristici
Optiune roata de filtre FW8S-STT
Roata de filtre autoghidaj FW8S-STT
Dimensiune filtre 1.25"sau 36mm
Optiune optica adaptativa AO-8T
Adaptor obiective Nikon sau Canon EOS
Dimensiuni 124x124x74mm
Montura filet T, adaptor focalizator 2"
Greutate 1.2kg
Backfocus (compatibil montura C) 0.69 inch / 1,75cm
NOTA: Toate specificatiile sunt tipice

 

inapoi la pagina anterioara