Camere ccd STX-16803 - SBIG

pagina anterioara

Doi senzori si autoghidaj

Seria STX reprezinta cel mai performant sistem de astrofotografiere. Design-ul integrat permite utilizatorului sa aleaga intre o conexiune la PC Ethernet sau USB 2.0. Modelul STX-16803 foloseste cipul CCD KAF-16803 cu 16 milioane de pixeli la 9 microni. Senzorul masoara aproximativ 37mm. Cipul de urmarire CCD este un senzor Kodak KAI-340S cu 640x480 pixeli la 7.4 microni.

Seria STX are o racire superioara la -50grC sub temperatura mediului ambiant, doar cu aer. Si racirea cu apa este posibila.

Camera are un sistem intern de reglare a tensiunii si prin urmare poate fi alimentata de la orice sursa neregulata de 12VDC, 6Amp.

Pret: 5620 + TVA

Disponibilitate: la comanda

 

 

CCD de ghidare cu focus ajustabil. CCD-ul de ghidaj al camerelor STX este senzorul KAI-340. Senzorul va fi folosit in noul Remote Guide Head conceput special pentru camerele STX.

Cu cat senzorii de imagine devin mai mari, senzorul de ghidaj este impins mai departe de centrul axei optice. In functie de natura sistemului optic, acest fapt poate face ca imaginea de pe senzorul de ghidaj sa fie un pic nefocusata atunci cand imaginea de pe senzorul principal este in focus. Din acest motiv, camerele STX vor beneficia de posibilitatea de a ajusta punctul focal al senzorului de ghidaj.

USB 2.0 si Ethernet.  Ambele interfete sunt disponibile la noile camere STX. Camerele mai beneficiaza si de un port I2C AUX, care era folosit la camerele ST si STL, pentru alimentare si pentru controlul accesoriilor (precum roti de filtre sau optica adaptativa)

Full Frame Buffer. Camerele STX aun un sistem de buffer al imaginilor full-frame penrtu a inmagazina informatiile imaginilor in timpul descarcarii.

Racire imbunatatita. Specialistii SBIG au modelat un sistem de racire cu pini plasat direct sub sistemul de racire a ventilatorului pentru a aobtine disipatia maxima a caldurii si un maxim de efect de la un singur ventilator. Camerele STX vor atinge ΔT de -50grC fata de mediul ambinat folosind fie doar aer, fie doar apa.

Pregatire pentru racirea cu apa. Camerele au fost concepute pentru a le fi suficienta racirea cu aer, insa, daca doriti, puteti folosi apa in locul aerului pentru a obtine o racire optima. Folosirea apei nu necesita si folosirea ventilatorului. Apa racita poate fi folosita si impreuna cu ventilatorul, pentru o racire mai puternica.

Controlul vitezei ventilatorului. Daca utilizatorul doreste doar racire cu aer, viteza ventilatorului este reglabila prin software. Puteti elimina astfel posibilitatea aparitiei vibratiilor armonice.

Folosirea desicantului intern. Pentru a oferi mai multa flexibilitate pe teren si pentru a se evita returnarea camerelor catre furnizori, SBIG a conceput o camera care sa accepte un cablu desicant.

Obturator cu iluminare uniforma. Inca din  perioada in care camerele SBIG ST-7 incepeau sa fie produse, compania a implementat diafragme ce asigura o iluminare uniforma a senzorului, ceva ce se regaseste la foarte putine camere de astro-fotografie. Iluminarea uniforma se refera la un un mecanism al diafragmei care face ca deschiderea si inchiderea sa nu influenteze proportia in care lumina ajunge pe suprafata senzorului, la fel cum se intampla in cazul diafragmelor de tip iris.

Specificatii pentru STX-16803

CCD
CCD Kodak KAF-16803
Pixeli 4096x4096 pixeli @ 9micron
Dimensiune CCD 36.8 x 36.8mm
Numar total de pixeli 16.8 milioane
Marimea pixelilor 9X9 microni
Capacitate Full Well ~ 100.000 e-
Antiblooming da, 100x saturatie
Varful eficientei 60%
Curent negru (zgomot de fond) 0.2e-/pixel/sec la 0C
Specificatii redare/citire
Diafragma mecanica. Iluminare uniforma
Timp de expunere 0.1s - 3600s
Corelare sampling dublu da
Convertor A/D 16 biti
Castig A/D 1.27e-/ADU
Zgomot la citire 10e- RMS
Moduri binned 1x1, 2x2, 3x3, 9x9 1 x n
Transfer Full-Frame 13 secunde
Racire standard

-50 grC doar cu aer

Reglare temperatura +/- 1grC
Energie 12VDC nomina la 6Amp maxim
Interfata pentru calculatoare USB 2.0 si Ethernet
Compatibilitate PC Windows 32/64 biti
Dimensiuni 152 x 152 x 76 mm
Greutate 2,27kg
Montare Placa accesorii cu filet 3"
Backfocus 24.8mm
Optiune roata de filtre FW8S-STXL
Roata de filtre cu autoghidaj FW8S-STXL
Dimensiune filtre 50mm sau 65mm
Optiune optica adaptativa AO-X
Remote guide head RGH-STX
Adaptor obiective Nikon sau Canon EOS

 

inapoi la pagina anterioara