Camere CCD AllSky 340 si AllSky 340C - SBIG

pagina anterioara

Camere de observare a cerului

Modelul AllSky 340 este o camera monocroma, iar modelul AllSky 340C este o camera care foloseste un senzor de imagine color. Ambele se comercializeaza cu sau fara un obiectiv fisheye. Ele reprezinta cea de-a treia versiune a camerelor meteo-rezistente, AllSky, destinate monitorizarii conditiilor meteorologice. Cu fiecare model nou aparut SBIG a reusit sa realizeze imbunatatiri notabile.

  • Preturi (TVA inclus):

  •  

  • AllSky 340 cu obiectiv: 2699

  • AllSky 340C cu obiectiv: 2699

  • AllSky 340 fara obiectiv: 2035

  • AllSky 340C fara obiectiv: 2035

Disponibilitate: la comanda

click pentru a mari imaginea

 

Noul senzor folosit este unul foarte sensibil, de la Kodak: KAI-340/C CCD cu 640x480 pixeli cu dimensiunea de 7.4 microni patrati, folosit si la SG-4, noua camera de ghidaj de la SBIG.

Camera AllSky incorporeaza camera SG-4 intr-o camera de aluminiu si o cupola acrilica pentru protejarea lentilei fisheye. Obiectivul fisheye este modelul FE185C046HA-1 Fujinon de 1.4mm, f/1.4. Caliatea imaginii este excelenta chiar si la deschidere maxima, pe toata linia orizontului. Imaginea din stanga a fost realizata cu un timp de expunere de 60 de secunde, intr-un mediu poluat luminos.

Noile camere AllSky au o serie de caracteristici interesante:

Un port RS-232 pentru conectarea la un PC pentru control si descarcare de imagini. Acest port tolereaza un cablu de pana la 30m. Cablul se poate inlocui insa, daca doriti, cu un sitem de conectare Bluetooth si veti putea plasa camera in orice loc pe care il doriti.

Cupola care protejeaza lentila fisheye este foarte usor de demontat si are un pret redus. Dupa un anumit timp, datorita actiunii factorilor de mediu, cupolele acrilice se zgarie, se murdaresc, insa datorita pretului scazut al acestora sunt mai ieftin de inlocuit decat cupolele din sticla optica.

Lentila este fixata pe o placa ce poate fi incalzita pentru a creste temperatura cupolei si astfel sa impiedice aparitia fenomenului de condens.

Timpul minim de expunere al camerei, 50 microsecunde, va permite sa realizati fotografii si in timpul zilei, astfel ca puteti obtine inregistrari ale cerului 24 din 24 de ore.

Sofware-ul camerei va permite sa capturati filme in format .AVI - 72MB/24h, un cadru pe minut.

 

 

inapoi la pagina anterioara