Unitate optica adaptativa AO-L - SBIG
Modelele AO-L si AO-8: sisteme de optica adaptativa
AO-L si AO-8 sunt sisteme optice adaptative de a doua generatie si sunt proiectate de SBIG cu scopul de ajuta utilizatorii de camere de fotografie astronomica sa obtina cele mai bune imagini, in orice conditii date.
Pret (TVA inclus): 2085€ Disponibilitate: la comanda
|
|
click pentru a mari imaginea |
Modelul AO-L este destinat seriei de camere astronomice STL, dar poate fi folosit si cu camerele ST-7/8/9/20/2000 impreuna cu un kit de adaptare corespunzator.
Mai micul AO-8 poate fi folosit doar cu modele din seria ST: ST-7/8/9/10/2000.
Cu ajutorul unui cablu, ambele modele primesc energie de la si sunt comandate de catre camera la care sunt conectate in portul I2C. De asemenea, ambele unitati au si ele porturi I2C fiind compatibile cu alte accesorii cu detin acelas tip de port (roti de filtre sau sisteme pentru auto-focus).
Ghidaj de mare viteza, TIP-TILT
Noile sisteme AO folosesc un element transmisiv tip-tilt pentru a corecta defectele imaginilor datorate conditiilor atmosferice, erorile date de montura, vibratiilor produse de vant, miscarilor sistemului optic ce poate fi prea rapid pentru un autoguider sau un motor de telescop. Monitorizand o stea de ghidare cu micul CCD intern de urmarire sau cu camera speciala SBIG de ghidaj, sistemele AO realizeaza corectii de finete de aproximativ 10 ori pe secunda pentru a mentine fixa imaginea pe senzorul CCD in timpul expunerii.
Avantaje ale AO-L si AO-8
AO-7 si AO-8 verifica pozitia stelei de ghidare dupa fiecare miscare si face ajustari la urmatoarea miscare. Rezultatul este o serie de miscari mici, rapide si precise care nu se opresc deloc pe intreaga durata a unei expuneri lungi.
Un alt beneficiu al noului design al unitatilor de optica adaptativa este un back-focus mult mai redus. Atasate direct la o camera, AO-L si AO-8 necesita doar 2" de back-focus
O camera echipata cu o camera de ghidaj optionala va trebui sa foloseasca un sistem de ghidaj off-axis.
Rezultate
Imaginile de mai jos reprezinta o stea dubla fotografiata fara, si apoi cu, un sistem de optica adaptativa. Steaua mai stralucitoare e cca 14.7 mag iar cealalta cca. 15.7 mag
in stanga: stea dubla, expunere 15 min., fara AO |
||
in dreapta: stea dubla, expunere 15 min., cu AO |