Spectrograf ST-i - SBIG

pagina anterioara

Spectrograf cu autoghidaj

Sbig a dezvoltat un nou spectrograf special pentru camera ST-i. Aceasta unitate este conceputa pentru a permite amatorilor sa analizeze orice tip de sursa de lumina. Principala utilitate a spectrografului este de a permite utilizatorului sa isi adapteze sursele de flat-field in functie de conditiile cerului sub care face observatii.

Utilizatorii vor putea compara situatia poluarii luminoase din zona lor cu cele ale altor zone. Desing-ul optic al spectrografului este prezentat in figura de mai jos. Spectograful foloseste pentru dispersia luminii o prisma cu o eficienta optica ridicata pe intreg spectrul luminos.

Lumina patrunde in spectrograf printr-o fanta de intrare de 25 microni si este colimata de o lentila acromata. Lumina trece apoi printr-o prisma Schott SF11, unde traseul luminii albastre este indoit mai mult decat cel al luminii rosii. O a doua lentila acromata focuseaza lumina spre CCD, iar o lentila aditionala plan-convexa scurteaza distanta focala si creste viteza fotografica a sistemului la F/3.66. Viteza este foarte importanta atunci cand se realizeaza capturarea fundalului cerului. Planul focal al senzorului este putin inclinat fata de unghiul de incidenta al luminii pentru a reduce influenta aberatiilor cromatice asupra blur-ului optic. 

Impreuna cu spectrograful este inclus si programul VB.NET care permite utilizatorului sa controleze camera ST-i si sa obtina date pentru a realiza o calibrare a lungimilor de unda pentru spectrograf.

Pret (TVA inclus): la cerere

  • Disponibilitate: la comanda

click pentru a mari imaginea

 

 

 

 

 

 

 

 

inapoi la pagina anterioara