Camera ccd ST-402ME - SBIG

pagina anterioara

Simpla, puternica si cu un cost redus

Acestea au fost cele trei aspecte care au fost urmarite la construirea camerei CCD pentru fotografie astronomica ST-402ME. Camera are o manevrabilitate crescuta, este simpla si totusi destul de puternica pentru a se putea bucura de prefixul ST

CCD clasa 1:

Pret (TVA inclus): 1840 + TVA

CCD clasa 2:

Pret (TVA inclus): 1460 + TVA

 

Disponibilitate: la comanda

 

click pentru imagine mai mare

 

ST-402ME foloseste senzorul full-frame, blue enhanced, cu microlentile KAF-0402ME. Senzorul are 765x510 pixeli cu dimensiunea de 9 microni patrati. Cu un varf al eficientei cuantice  de aproape 85%, aceasta camera este capabila de a face capturi detaliate chiar si pentru obiecte cu o luminozitate extrem de scazuta.

Curba eficientei cuantice a senzorului KAF-0402ME

Descarcarea unei imagini complete dureaza aproximativ o secunda datorita tehnologiei USB 2.0. Dimensiunie reduse si greutatea mica fac aceasta camera usor de manevrat si de setat. Roata de filtre si diafragma, ambele interne, va permite sa capturati automat cadre intunecate si imagini in trei culori. Cel mai important, zgomotul redus si eficienta cuantica extraordinara a senzorului KAF-0402ME, recomanda acesta camera CCD ca una dintre camerele cele mai sensibile la lumina si care au un pret de camera pentru amatori.

Software pentru PC

Camera pentru astrofotografie ST-402ME beneficiaza de  urmatoarele programe aditionale:

CCDDOPS veriunea 5: un software, marca SBIG, complet, pentru controlul camerei dumneavoastra: analiza de imagini, procesare, autoghidaj, fotografiere automata, control al rotii de filtre si multe altele

CCDSoft V5: de la Software Bisque; este un program profesional pentru astrometrie si procesare de imagini.

TheSky versiunea 5: de la Software Bisque; este un program de planetariu si  harta stelara care include control al telescopului pentru cele mai populare sisteme GOTO.

EquinoX: este un produs al companiei Microprojects si este destinata utilizatorilor de Mac. Este un planetariu care include si un program de control pentru camerele SBIG.

Captare de imagini sau autoghidaj

Camera ST-402ME este atat de sensibia la lumina incat, daca folositi mica lentila eFinder (1" f/4), este ca si garantat ca veti gasi o stea pentru ghidaj in campul vizual, indiferent de punctul in care veti indrepta camera. Camera poate realiza autoghidajul sau poate capta imagini, insa nu simultan. Totusi, folosind Track & Accumulate, o secventa de imagini poate fi capturata pe masura ce imaginea realizeaza expunerile. Camera ST-402ME poate realiza autoghidajul pentru aproape orice montura existenta care este dotat cu un port pentru autoghidaj.

Caracteristici

Camera ST-402ME este usoara, performanta si ieftina. Ea foloseste un un senzor CCD monocrom, cu o roata de filre interna optionala, care poate produce atat imagini alb-negru cat si colore in sistemul RGB/LRGB. Senzorul este centrat in corpul camerei si este pozitionat corect pentru telescoapele Celestron care folosesc optici Fastar sau Hyperstar.

Carcasa camerei este fabricata din metal (aluminiu anodizat). Racirea termoelectrica asistata de un ventilator, este instalata pe modelul astronomic standard.

Roata de filtre se poate monta in interiorul camerei.

Porturile si ventilatorul camerei ST-402ME

Imagini color

Pentru realizarea de fotografii color veti avea nevoie de o roata de filtre cu filtre RGB+C, roata care este disponibila in lista cu accesorii. De asemenea, camera are performante excelente in cazul fotometriei, filtrele UBVRI optionale putand fi gasite in lista de accesorii.

Specificatii

CCD
CCD Kodak KAF-0402ME
Pixeli 765 x 510
Dimensiune CCD 6.9 x 4.3 mm
Numar total de pixeli 390.000
Dimensiune pixeli 9X9 microni
Capacitate Full Well ~ 100.000 e-
Antiblooming optional
Curent negru (zgomot de fond) 1e-/pixel/sec la 0C
Specificatii redare/citire
Diafragma electromecanica
Timp de expunere 0.04s - 3600s rezolutie 10ms
Corelare sampling dublu da
Convertor A/D 16 biti
Castig A/D 1.5e- unbinned
2.0e- binned 2x2, 3x3
(1.0e- si 1.4e- pentru cipul ccd ABG)
Moduri binned 1x1, 2x2, 3x3
Rata de digitalizare a pixelilor pana la 800.000/s cu USB 2.0
Transfel Full-Frame <1 secunda
Specificatiile de sistem
Racire accentuata un singur stagiu, termoelectric, ventilator activ -30C fata de ambient
Racire standard un singur stagiu, termoelectric, ventilator activ -20C fata de ambient
Alimentare 12VDC, sursa inclusa
Interfata pentru calculatoare USB 2.0 (compatibil USB 1.1)
Compatibilitate Windows 98/200/Me/XP Mac OS-X
Dimensiuni fizice
Camera propriu-zisa 5x4x2.5 inch
CPU toate componentele electronice incorporate in capul optic. Fara CPU
Montura T. adaptor focalizator 1.25"
Greutate 0.6kg
Backfocus (compatibil montura C) 1,75cm
NOTA: Toate specificatiile sunt tipice

 

inapoi la pagina anterioara